Zinātnieki: jauni cilvēki labprātīgi kļūst par vientuļniekiem savos dzīvokļos

foto: liveinternet.ru
foto: liveinternet.ru

Japānas zinātnieki ir norūpējušies par problēmu, kura strauji izplatās visā pasaulē. Galvenokārt tā attiecas uz jauniem cilvēkiem vecumā no 20 līdz 32 gadiem, kuri noslēdzas no sabiedrības savos mājokļos un nevēlas kontaktēties ar cilvēkiem.

Šādu dzīvesveidu, t.i., atteikšanos no saskarsmes un izolāciju dzīvokļa sienās, nodēvēja par „hikikomori” – no japāņu val. atrasties vientulībā.
Pēc sociologu vārdiem „hiki” dienas pavada mājās, parasti pie datora, burtiski dzīvo vispasaules tīmeklī. No datorgalda atiet tikai tad, kad vajag nomazgāties vai aiziet pēc produktiem. Parasti vientuļnieki dzīvo uz vecāku vai sociālo pabalstu rēķina, – vēsta eurosmi.ru.

Pēc sociologu iepriekšējiem vērtējumiem Japānā jau ir teju 700 tūkst. jaunu cilvēku, kuri ir izolējušies no apkārtējās pasaules. Zinātnieki ir pārliecināti, ka „hiki” ir nepieciešama profesionālu psihologu palīdzība. Pirmkārt, jānosaka un jānovērš iemesli, kuri piespieda cilvēku ieslēgties savā dzīvoklī: nedalītas jūtas, problēmas ar pašizpausmi, grūtības darbā vai saskarsmē ar draugiem.


Написать комментарий