Daugavpils pilsētas vadība atbalsta maksas autostāvvietas ierīkošanu cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz 2014.gada 24.februārim Daugavpilī publiskai apspriešanai tiek nodoti materiāli par būvniecības ieceri „Atklātā autostāvvieta Imperatora ielā 6A, Daugavpilī”.

Portāls Gorod.lv Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājam uzdeva jautājumu, vai privātpersonai, kura ierosināja autostāvvietas ierīkošanu, kultūras un arhitektūras pieminekļa teritorijā pieder arī ēkas un vai tās neatrodas avārijas stāvoklī, sakarā ar ko privātpersonai varētu tikt uzlikts naudas sods. Uzdodot šo jautājumu, vēlējamies saprast, vai privātpersonas darbības atbilst pilsētnieku interesēm, un jauna maksas autostāvvieta ir svarīgāka par cietokšņa iedzīvotāju un apmeklētāju drošību.

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu, paziņoja, ka cietoksnī esot daudz ēku, kuras nepieciešams rekonstruēt un renovēt. „Soda naudu uzliekam gadījumos, ja ēka apdraud apkārtējo cilvēku drošību. Šādu situāciju pagaidām nebija”, atzīmēja pilsētas mērs, piebilstot, ka cietokšņa labiekārtošana, tostarp autostāvvietas ierīkošanas iecere, ir jāatbalsta.

Informatīvie materiāli par būvniecības ieceri līdz 2014.gada 24.februārim apskatāmi Daugavpils pilsētas domes telpās, Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās un Daugavpils pilsētas domes interneta mājas lapā. Būvniecības ieceres prezentācija notiks 2014.gada 13.februārī, plkst.16.30, Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās Raiņa ielā 28, Daugavpilī.
 



Написать комментарий