R. Eigims prasa Satiksmes ministrijai 5 milj. eiro Daugavpils tramvajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāts Rihards Eigims, kurš iepriekš jau iezīmēja savu ieinteresētību par veiksmīgu tramvaju vagonu iepirkuma projekta realizāciju, un pērnā gada septembrī apsprieda šo jautājumu ar Daugavpils mēru nesen sniedza šādu komentāru par pašvaldības nolūku izsludināt jaunu konkursu par tramvaju iepirkumu.

„Jau pērnā gada decembrī dome pieņēma lēmumu par līguma laušanu ar uzņēmumu „Belkomunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau”. Esmu apmierināts, ka beidzot šis jautājums no sarunu plāksnes ir pārgājis uz reālām darbībām. Savas šaubas par konkursa uzvarētāja izvēles pareizību es jau sen un pietiekami strikti esmu izteicis dažādos republikas un pilsētas MIL. Grūti teikt, pēc kādiem kritērijiem vadījās Kulakovas kundzes komanda, bet tas vienīgais tramvajs, kuru pilsēta saņēma ar tādu kavēšanos, ir spilgts manu vārdu pierādījums. Gan vagona ārējais izskats, gan viņa tehniskie rādītāji, maigi runājot, ir novecojuši.

Domājams, ka tagad pēc jauna konkursa izsludināšanas pilsētas vadība ņems vērā visas kļūdas, kuras ir pieļāvusi iepriekšējā dome, un šis ilgais projekts veiksmīgi noslēgsies ar reālu labumu pilsētai un pilsētniekiem. Personīgi es esmu pārliecināts, ka jaunajiem tramvajiem jābūt jaunās paaudzes vagoniem. Patlaban Rīgā jau kursē Čehijā ražotie vagoni. Tie ir ietilpīgi, ērti ekspluatācijā, tehniski pilnīgi un galu galā skaisti. Man šķiet, ka arī Daugavpilij ir iespēja iegādāties Škoda markas tramvajus. Ar ko mēs esam sliktāki par rīdziniekiem? Tuvākajā laikā es plānoju tikties ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi, lai apspriestu ar viņu iespējamo sadarbību ar Čehijas partneriem.

Kā zināms, jaunā iepirkuma apjoms sastādīs 12 vagonus, Eiropas fondu finansējums paliek tajā pašā līmenī – teju 4 milj. 615 tūkst. latu, eiro šī summa sastāda vairāk nekā 6,5 milj. Protams, šīs summas nepietiks visu 12 vagonu apmaksai, bet jāmēģina saņemt līdzekļus no valsts. Ar šo jautājumu es patlaban arī nodarbojos. Aizvadītajā nedēļā kārtējo reizi biju Satiksmes ministrijā un runāju par šo tēmu. Es lūdzu, lai Daugavpilij jaunu vagonu iegādei papildus izdalītu no valsts budžeta finansējumu 5 milj. eiro apmērā. Šonedēļ man atkal ir norunātas tikšanās šajā jautājumā, un es domāju, ka kopējiem spēkiem, paralēli strādājot šajā virzienā ar Daugavpils domi, mēs atrisināsim šo problēmu. Vismaz es personīgi pielikšu visas pūles.

Noteiktu optimismu manī vieš fakts, ka tagad ZZS deputāti ir pilntiesīgi valdošās koalīcijas pārstāvji. Nav mazsvarīgs arī tas, ka Satiksmes ministra postenī palika Anrijs Matīss, kuram jau labi zināmas Daugavpils un mūsu novada problēmas”, – pastāstīja Rihards Eigims.


Написать комментарий