L.Jankovska: Lēmumu par to, kādiem jābūt tramvajiem, pieņēma iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sasaukums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska piekrita komentēt portālam Gorod.lv situāciju ar jaunu tramvaju piegādi Daugavpilī tramvaju infrastruktūras renovācijas projekta ietvaros.

Pēc viņas vārdiem, lēmumu par to, kādiem jābūt Daugavpilī piegādātajiem tramvajiem, pieņēma iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sastāvs. „Attiecīgu dokumentu izstrādē piedalījās arī Mekša kungs un Lāčplēša kungs. Mūsu sasaukums tikai atbalstīja šo jautājumu.

Bez šaubām ar laiku noveco pat kvalitatīvākas tehnoloģijas, tramvaju specifikācija tika izstrādāta toreiz un uz to brīdi par noteiktu naudas summu varēja iegādāties konkrētu tramvaju daudzumu. Turklāt toreiz nebija runas par Satiksmes ministrijas papildfinansējumu.

Uzskatu, ka pilsētai vajadzēja piekrist Baltkrievijā ražotu tramvaju piegādei, bet vēlāk tramvaju parku papildināt ar citiem modeļiem. Mūsu pilsētas tramvaji sen jānomaina. Cik man zināms, daudzus tramvajus pēdējo 10 gadu laikā montē no visa, kas ir pie rokas.

Baltkrievijas uzņēmumi tagad sadarbojas ar Šveici, tādēļ nodrošina augstu kvalitāti, viņu ražotie tramvaji ir daudz modernāki par tiem, kuri ir mūsu pilsētā.

Tāpat jāpadomā, cik tramvaju Daugavpilij ir nepieciešams, it īpaši, ņemot vērā, ka iedzīvotāju skaits pēdējos gados ievērojami samazinās. Būtu labi aprēķināt arī ekonomisko izdevīgumu. Vārdu sakot, jāņem vērā pilsētas intereses atbilstoši tās attīstības koncepcijai, bet ieguldīt tramvaju iegādē milzīgu naudu un maksāt lielus procentus nav prātīgi.

Protams, līdzekļus var tērēt, ja to ir daudz vai tie nokrituši no debesīm, bet tas nav mūsu gadījums”, paskaidroja L.Jankovska. 


Написать комментарий