Daugavpilī pie Šūņu ezera tiek plānots būvēt stadionu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Daugavpilī tiek aktīvi apspriesta mūsdienu stadiona būvniecības tēma, pašvaldība virspusēji komentē šo jautājumu, un pagaidām nav izsludināta nekāda būvniecības ieceres sabiedriskā apspriešana.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka stadionu tiek plānots būvēt uz zemes, kura ir reģistrēta uz pašvaldības vārda: šis zemes gabals atrodas pie Šūņu ezera, tieši kur – netiek precizēts.

Kā pastāstīja pašvaldības priekšsēdētājs, šī gada budžetā ir izdalīti līdzekļi projektēšanas darbiem. Sākumā plānots izstrādāt būvniecības skiču projektu, bet pēc tam meklēt finansējuma piesaistīšanas iespējas. Kā atzīmēja pašvaldībā, projekts var būt sadalīts kārtās, kuras mēģinās lielu sporta objektu attīstības valsts programmā.

Atgādināsim, ka pirms vairākiem gadiem pilsētas vadība, izvēloties vietu stadiona būvniecībai, ziņoja, ka stadionam nav jābūt pilsētas centrā, bet jābūt pieejamam pilsētniekiem. Kā tika teikts iepriekš, jaunais sertificētais stadions ļaus organizēt ne tikai pilsētas pasākumus, bet arī republikas mēroga sacensības. Iepriekš tika pieņemts, ka kompleksa platība var sastādīt ap 4–5 ha, bet stadiona ietilpība – 3–3,5 tūkst. vietu.


Написать комментарий