Nosaukti veiksmīgākie Daugavpils novada domes 2013. gadā realizētie pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apkopojot 2013. gada rezultātus, Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika nosauca veiksmīgākos pērn realizētos jaunatnes pasākumus.

„2013. gadā tika realizēti daudzi pasākumi, kuri veicina jauniešu darbā iekārtošanos, – semināri, jauno uzņēmēju apmācības, biznesa ideju konkurss un pieredzes apmaiņas brauciens, kura ietvaros skolēni varēja apmeklēt zemnieku saimniecības, kuras nodarbojas ar netradicionālu darbību, – vīngliemežu, strausu, zirgu audzēšanu utt. Šajos pasākumos aktīvi piedalījās 307 skolēni”, – sāka V. Kezika.

Īpaši Daugavpils novada domes izpilddirektore atzīmēja konkursu „Esi uzņēmējs 2013”, kura gaitā tika atlasītas 11 biznesa idejas, kuras ir gatavas reālai īstenošanai. Tomēr konkurss tā arī palika konkurss, un žūrijai nācās izvēlēties tikai vienu uzvarētāju, par kuru kļuva daugavpiliete Karīna Oborune. Viņa piedāvāja ražot ēdamas šokolādes gleznas un atklātnes, ar ko jaunā uzņēmuma „Studio Kids” īpašniece patlaban veiksmīgi nodarbojas.

„2013. gadā pirmo reizi Daugavpils novadā tika realizēta skolēnu darbā iekārtošanas programma, kurai no pašvaldības budžeta bija izdalīti 10 000 latu (14 228 eiro). Tas palīdzēja nodrošināt ar darbavietām 110 skolēnus. Diemžēl nākas konstatēt, ka uzņēmēju aktivitāte nebija tik augsta, kā skolēnu aktivitāte.

Gribu pievērst jūsu uzmanību, ka pēc programmas dalībnieku anketēšanas rezultātiem, tika noskaidrots, ka par draudzīgāko darbavietu jaunieši nosauca Maļinovas pagasta zemnieku saimniecību „Ainava”, – atzīmēja izpilddirektore.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes 2014. gada budžetā ir ieplānoti daži no iepriekš minētājiem jaunatnes pasākumiem. Piemēram, šogad notiks konkurss „Esi uzņēmējs 2014”, tomēr kopējā finansējuma summa salīdzinājumā ar aizvadīto gadu samazināsies par 500 latiem (711,44 eiro).

2014. gada pasākumu plānā Daugavpils novada jaunatnei paredzēta arī vasaras darbā iekārtošanas programma, kuras realizācijai šoreiz izdalīja 15 tūkst. eiro.   


Написать комментарий