Jauktais koris “Latgale” svin 50 gadu jubileju

foto: kulturasmape.lv
foto: kulturasmape.lv

Sestdien, 15.februārī, plkst.16:00 Daugavpils novada Kultūras centrā (Dobeles ielā 30) notiks jauktā kora „Latgale” 50 gadu jubilejas koncerts.

Daugavpils novada Kultūras centra kultūras menedžere Anita Auzāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka koris darbošanos uzsāka 1964.gada 8.februārī Daugavpils rajona kultūras namā. Pirmie kora diriģenti bija Marjans Margevičs, Gatis Ozoliņš, Skaidrīte Ērliha. 22 gadu garumā kora diriģente bija Vispārējo latviešu Dziesmu svētku goda virsdiriģente Terēzija Broka, bet 2001.gadā par kora diriģenti kļuva viņas audzēkne Anita Zarāne.

Savā pastāvēšanas laikā koris ir piedalījies visos Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, Latgales novada Dziesmu svētkos, Baltijas un Ziemeļvalstu Dziesmu svētkos Zviedrijā, Norvēģijā un Lietuvā, kā arī pārstāvējis Daugavpils novadu Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Bulgārijā un Slovākijā.

Savukārt 15.februāra koncertā būs iespēja dzirdēt ne tikai Dziesmu svētku repetruāra dziesmas, bet arī mūsdienu latgaliešu komponistu dziesmas, tautasdziesmas un garīgās dziesmas.

Jāpiebilst, ka ieeja uz koncertu ir brīva. 


Написать комментарий