Vatikāns atrada geju lobijus ANO Bērnu tiesību komitejā

foto: Eric Gaillard/Reuters
foto: Eric Gaillard/Reuters

Vatikāns 5. februārī nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, kurā pieņēma sakarus starp ANO Bērnu tiesību komisiju un organizāciju, kura aizstāv seksuālo minoritāšu tiesības, ziņo Reuters.

Šāda bija Svētā Krēsla atbilde uz Noziegumu pret bērniem komisijas slēdzienu, kuri ir notikuši it kā ar Vatikāna ziņu. Šī dokumenta autori veltīja tā daļu Katoļu baznīcas pozīcijas kritikai par kontracepcijas, homoseksualitāti un abortiem jautājumiem. Vatikāns atzīmēja, ka šīm problēmām nav nekāda sakara ar bērnu tiesību aizsardzību, bet nezināmu iemeslu dēļ ziņojumā izrādījās par graujošu Baznīcas kritiku, kuru sagatavoja ANO Bērnu tiesību komisija.

Tādēļ Svētais Krēsls pieņēma, ka dokumenta sastādītāji ir „ideoloģiski motivēti” nevis aizstāvēt bērnu tiesības, bet nodarboties ar faktu tendenciozu sagrozīšanu.

Kā ziņo aģentūra Agence France-Presse, Vatikānā pievērsa uzmanību tam, ka no pērnā gada decembra tur jau ir izveidota un darbojas komisija cīņai ar noziegumiem pret bērniem, kuru ziņojuma sastādītāji vienkārši nepamanīja.

„Svētais Krēsls ņems vērā šī ziņojuma secinājumus, tomēr ar nožēlu atzīmē, ka dokuments ir mēģinājums iejaukties Katoļu baznīcas ticības mācības jautājumos par cilvēka cieņu. Vatikāns vēlreiz apstiprina savu uzticību bērnu tiesību aizsardzībai”, – citē Svētā Krēsla paziņojumu BBC News.

Romas pāvests Francisks 2013. gada decembrī deva rīkojumu izveidot speciālu orgānu, kurš atklās un sodīs pedofilus garīdznieku vidū. Pēdējo divu gadu laikā 400 garīdzniekiem, kuri tika pieķerti noziegumos pret bērniem, tika atbrīvoti no kalpošanas.

Francisks, sākot savu kalpošanu Vatikānā, apsolīja nesaudzīgi cīnīties ar pedofiliju katoļu garīdznieku vidū. 


Написать комментарий