Eirokomisārs: Krievija ir pasaules līderis protekcionisma sfērā

foto: day.kiev.ua
foto: day.kiev.ua

Eiropas Komisija apsūdz Krieviju par saistību nepildīšanu konkurences sfērā pēc iestāšanās Vispasaules Tirdzniecības organizācijā (VTO).

„Krievija neizpilda savas saistības pēc iestāšanās VTO 2012. gada augustā. Mēs esam satraukti par protekcionisma pasākumu pieaugumu, kuri ir kaitējuši ES uzņēmējdarbībai” – paziņoja Kaimiņattiecību paplašināšanas un politikas eirokomisārs Štefans Fulē.

Pēc viņa vārdiem Krievija patlaban ir „pasaules līderis” šajā jomā. „Kopā ar Muitas savienību tā nes atbildību par visu protekcionisma pasākumu trešdaļu, kuri ir ieviesti 2013. gadā, un par piektdaļu šādu pasākumu, kuri darbojas šodien” – atzīmēja Fulē, ziņojot par Krievijas samita rezultātiem Krievija – ES, kurš notika 28. janvārī.

Tāpat viņš minēja, ka Krievija neievēro arī daudzas citas saistības, ieskaitot cilvēktiesību jomu, – ziņo rosbalt.ru.    

„Lai gūtu labumu un attīstītu stratēģiskās attiecības, mums jāpaaugstina uzticības līmenis, un tas var būt izdarīts tikai uz savstarpējo saistību pamata. Krievija bija gatava uzsākt diskusijas šajos jautājumos”, – teica Fulē.

Iepriekš ES ierēdnis ziņoja, ka Eiropas Savienības un Maskavas attiecībās pastāv sarežģījumi protekcionisma pasākumu dēļ. „Tas ir sasniedzis tādu pakāpi, ka sāka graut Eiropas ekonomiku”, – viņš atzīmēja. Pēc ES ierēdņa vārdiem Krievija ir veikusi teju 80 protekcionisma pasākumus un 300 pasākumus, kuri pārkāpj VTO noteikumus.

Viņš atgādināja par procedūru, kuru ES un VTO piemēroja pret automobiļu utilizācijas nodevu Krievijā.  


Написать комментарий