Netradicionālās modes skate

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

29. janvāri Aleksandrovas internātpamatskolas skolēni devās uz Baltinavas kristīgo internātpamatskolu, lai piedalīties netradicionālās modes skatē, ziņo Dagdas novada portāls.

Šī gada tēma bija „Nāc mežā ciemoties”. Modes skatē savu dalību bija pieteikušas 9 skolas, defilē numuri – 20. Katra skola pārsteidza ar savu fantāziju, radošumu un košiem tērpiem.

Aleksandrovas skolas audzēkņi, skolotājas Nadeždas pavadībā, gatavoja savus tērpus no netradicionāliem materiāliem – agroplēves, koku ripulīšiem, koku skaidām, kreppapīra, iepirkuma maisiem, koku lapām. Kolekcijas nosaukums ”Mežs šodien un rīt”. Caur mūziku un savu priekšnesumu stāstījām, ka  Latvijas koki savām saknēm cieši turas Latvijas zemē un spītē negaisiem un vētrām. Kopš seniem laikiem un vēl šodien tie dod pajumti un patvērumu putniem, zvēriem un cilvēkiem. Bet, diemžēl, dabas māte brīžiem ir nežēlīga un notiek dažādas nelaimes. Uguns iznīcina mežu un tajā dzīvojošos kukaiņus, bet tad nāk meža māte, un ar savu dzīvības elpu atdzīvina visus. Mēs ceram, ka Latgales daba ar katru gadu kļūs krāšņāka.

Modes skates dalībniekus vērtēja žūrija - Latvijas Bērnu bāreņu fonda pārstāve Ināra, „Latvijas Valsts meži” Ziemeļlatgales izpilddirektors Viktors Reblis, „Latvijas Valsts meži” Kārsavas nodaļas inspektors Dainis Rubenis, Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas direktore Inta Vilkaste, Baltinavas sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Balode.

Pasākuma organizatori un atbalstītāji bija sagatavojuši īpašas balvas katram modes skates dalībniekam un komandām kopumā. Katrs žūrijas loceklis apbalvoja arī savu simpātiju komandu.

Žūrijas vērtējumā 3. vietu ieguva Baltinavas kristīgā internātpamatskols komanda „Meža laumiņas un meža rūķīši”, 2. vietu ieguva Gaujienas internātpamatskolas komanda „Ziedi", 1. vietu - Aleksandrovas internātpamatskola „Mežs šodien, rīt”. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma arī saldu balvu - torti ar īpaši veltītu uzrakstu.


Написать комментарий