Polijas premjers paziņoja, ka ES nav gatava piedāvāt Ukrainai lielu naudu

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Eiropas Savienība izskata iespējamos palīdzības Ukrainai variantus, bet nav gatava piedāvāt ievērojamus līdzekļus. Par to preses konferencē paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

„Nav jāgaida, ka Eiropa ir sagatavojusi Ukrainai lielus resursus”, – teica Polijas valdības vadītājs. Tomēr pēc viņa vārdiem Kijevai tas patlaban nav pats galvenais.

„Galvenais, lai gan vara, gan opozīcija saprastu, ka konflikts, kurš attīstās, un politiskās dzīves anarhija stipri apgrūtina saprātīgas un efektīvas palīdzības sniegšanu”, – atzīmēja Tusks.

Polijas premjers paziņoja, ka rīkos video konferenci ar trim Ukrainas opozīcijas līderiem, kuras gaitā viņam ir nodoms informēt viņus par pārrunām, kuras pēdējās dienās ir notikušas ar viņa Eiropas kolēģiem, – ziņo ubr.ua.

Pēc Tuska vērtējuma „tuvākās dienas var kļūt par lūzuma punktu”, tomēr konflikta eskalācijas risks vēl joprojām ir ļoti augsts.
Atzīmēsim, ka konflikta eskalācijas apturēšanas un politiskā kompromisa sasniegšanas gadījumā, Eiropas Savienība un SVF ir gatavi paplašināt valsts atbalstu. Par to paziņoja eirokomisārs paplašināšanās un kaimiņattiecību politikas jautājumos Štefans Fulē.    

 


Написать комментарий