Skotijā nofotografēta ļoti reta kazu šķirne

Preses foto
Preses foto

Primitīvās savvaļas kazas, kas dzīvo Skotijai piederošajās Hebrīdu salās, ir dzīvnieki, kurus cilvēkiem ļoti reti izdodas ieraudzīt, taču skotu fotogrāfam Ronam Makombam izdevies iemūžināt dažus no šiem dzīvniekiem.

"Mulas salas piekrasti pēdējo gadu laikā esmu apmeklējis reizes divdesmit, bet nekad nevienu kazu tur nebiju redzējis. Liels bija mans prieks, kad šoreiz izdevās tās arī nofotografēt," vēlāk medijiem stāstījis fotogrāfs.

"Es nespēju noticēt savām acīm. Izskatījās, ka tās nāk no kādas aizvēsturiskas pasaules, un arī smaka bija atbaidoša. Patiesībā es vispirms viņas saodu, bet tikai pēc tam ieraudzīju," savu veiksmi komentējis fotogrāfs.

Pēc viņa vārdiem, neviens šīs kazas neuzrauga, tāpēc tās izdzīvojušas pēc dabiskās atlases principa.

Viena no kazām izskatījusies pēc mītiskā vienradža - viņa, visticamāk, savā mūžā ir piedzīvojusi daudzas nežēlīgas kaujas par vietu barā.

Savvaļas kazas ar lielajiem ragiem un kuplo vilnu nav cēlušās Britānijā, bet gan aptuveni pirms 4000 gadu neolīta laikmetā tur ievestas. Interesanti, ka katrai kazai ir unikālas sejas iezīmes, bet vecumu var noteikt pēc ragu gredzenu skaita.


Написать комментарий