Google panāk izlīgumu ES konkurences pārkāpumu lietā; uzņēmumi sola tiesāties

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Google trešdien,  5.februārī, piekāpies Eiropas Savienības (ES) tirgus konkurences uzraugam un apņēmies mainīt veidu, kā meklētāja tīmekļa vietnē tiek rādītas saites uz konkurentu vietnēm.

Šādi noslēgusies trīs gadus ilgā Eiropas Komisijas izmeklēšana un amerikāņu uzņēmumam izdevies izvairīties no naudas soda piecu miljardu ASV dolāru (3,5 miljardu eiro; 2,5 miljardu latu) apmērā.

Panāktās vienošanās prasības Google būs jāievēro nākamos piecus gadus.

Tomēr iespējams, ka pret uzņēmumu tiks vērsta cita izmeklēšana, kas saistīta ar Android operētājsistēmu viedtālruņiem un kuras dēļ Google varētu draudēt lielākas sankcijas.

Eiropas Komisija izmeklē uzņēmuma interneta meklētājprogrammas darbību jau kopš 2010.gada, kad vairāk nekā desmit interneta uzņēmumi, tostarp arī Microsoft, Euro-Cities un Allegro, pārmeta Google, ka tas savus pakalpojumus reklamē uz to rēķina.

ES konkurences komisārs Hoakins Almunja (Joaquin Almunia) 5.februārī paziņojis, ka Google izteiktais piedāvājums tiks pieņemts, taču šo lēmumu asi kritizējuši sūdzības iesniedzēji.

Kā vēsta Reuters, vācu Euro-Cities solījis lēmumu apstrīdēt tiesā, bet poļu Allegro norādījis, ka vienošanās nenodrošinās vienlīdzīgus noteikumus visiem ES interneta dalībniekiem.


Написать комментарий