Cilvēki neizpratnē: “Maxima” sola traģēdijas pabalstus segt pati, bet veikalos lūdz ziedot

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Zolitūdes traģēdijā cietušajiem ziedojumu vākšana pagaidām pārtraukta, taču cilvēkus izbrīnījis fakts, ka veikalos „Maxima” pie kasēm joprojām izvietotas ziedojumu kastītes, ar aicinājumu ziedot traģēdijā cietušajiem.

Kāpēc? Ja reiz „Maxima” solījusies visas izmaksas, pabalstus un kompensācijas izmaksāt pati. Kad un pie kā nonāks cilvēku saziedotais?

Kāda portāla Kasjauns.lv lasītāja izteikusi sašutumu, proti, kāpēc veikalos Maxima pie kasēm izvietotas ziedojumu kastītes, ar lūgumu ziedot Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, ja reiz visas ar traģēdiju saistītās izmaksas „Maxima” solījusies izmaksāt pati. Turklāt, jau vairākas reizes dzirdēts, ka ziedošana Zolitūdes traģēdijā cietušajiem pārtraukta, vismaz uz doto brīdi.

Jau ziņojām, ka Ziedot.lv pakāpeniski pārtrauc ziedojumu vākšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un bojā gājušo tuvinieku atbalstam. Šāds lēmums pieņemts, jo aptuveni puse no saziedotās summas vēl neesot iztērēta, tāpēc neesot korekti turpināt ziedojumu vākšanu. Uzsvērts arī tas, ja ziedojumu summa tiks iztērēta, bet cilvēkiem vēl būs nepieciešama palīdzība, ziedošana atsākšoties. Bet kur tad paliks tie saziedotie līdzekļi, kurus joprojām iespējams ziedot pie veikalu Maxima kasēm?

Portālam Kasjauns.lv, sazinoties ar Maxima komunikācijas pārstāvi Jāni Beseri, izdevās noskaidrot, ka ziedojumu kastītēs, kuras novietotas pie kasēm visos Maxima veikalos, saziedotā summa tiek nodota labdarības organizācijai Ziedot.lv, kas savukārt šos ziedojumus novirza cietušo atbalstam.


„Tas ir veids kā ikviens iedzīvotājs brīvprātīgi var sniegt savu atbalstu nelaimē cietušajiem, tādēļ to pastiprināti atbalstām. Šādu ziedojumu vākšanu turpinām joprojām, kopumā novembra beigās un decembrī ziedojumu kastītēs tika savākti vairāk nekā 24 200 eiro, kas arī pārskaitīti Ziedot.lv,” portālam Kasjauns.lv stāsta Beseris.

Kopumā līdz februāra beigām Maxima pabalstos gan bojā gājušo bērniem, gan cietušajiem izmaksājusi 250 737,30 eiro.


Написать комментарий