Idejas brīvdienām Daugavpilī: Literatūras sestdiena bibliotēkā, sporta dejas, īsmetrāžas filmas un „Kaija”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc stiprā sala sinoptiķi daugavpiliešiem sola gaisa temperatūras paaugstināšanos un apmākušos nejauku laiku.

Ja jūs nebaida viņu apsolītais lietus ar slapju sniegu un vēju, tad brīvdienas varat pavadīt ārpus mājām, apmeklējot dažādus pilsētas pasākumus.

Daugavpils sporta cienītājus kā parasti gaida daudzas sacensības. Sestdien, 8. februārī plkst. 10:00 Olimpiskajā centrā sāksies sporta deju sacensības „Draugu lokā”.

Plkst. 12:00 Kultūras pils sporta zālē startēs Latvijas jaunatnes basketbola līgas spēles meiteņu U14 vecuma grupā. Ledus hallē notiks Daugavpils hokeja čempionāta spēles, kā arī Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta spēles. Bijušās 5. pamatskolas zālē notiks Daugavpils atklātā sieviešu volejbola čempionāta spēles.

Plkst. 15:00 Latgales centrālās bibliotēkas periodikas zālē cikla „Literatūras sestdiena” ietvaros notiks tikšanās ar Daugavpils dzejnieku Alekseju Solovjovu, kuram nav vajadzīga īpaša stādīšana priekšā. Viņš ir goda pilsētnieks, kurš pusgadsimtu ir veltījis žurnālistikai, titula „Nopelniem bagātais Latvijas žurnālists” īpašnieks un PSRS Rakstnieku savienības biedrs. Pērnā gada vasarā viņš svinēja 80 gadu jubileju ar septītā dzeju krājuma „Pa gadu pakāpieniem” nākšanu klajā. Viņš joprojām ir mundrs, enerģisks, dzīvespriecīgs un viņam ir daudz ideju. A. Solovjovs uzskata, ka dzīve ir brīnišķīga un pārsteidzoša, bet pasaule ir daudz labāka, nekā mēs domājam.

Ceram, ka tikšanās ar šo talantīgo cilvēku nesagādās „Literatūras sestdienas” dalībniekiem vilšanos un uzdāvinās optimisma un enerģijas lādiņu.

Sestdien un svētdien kinoteātrī „Renesanse” bez maksas demonstrēs jauno Latvijas, Lietuvas un Igaunijas režisoru īsmetrāžas filmas. Sākums plkst. 16:00.

Plkst. 18:00 Daugavpils teātrī notiks jaunais, bet jau sensāciju radījušais A. Čehova lugas uzvedums „Kaija. Under construction”. Uz sestdienas izrādi visas biļetes jau ir pārdotas, bet to cena variēja no 7 līdz 15 eiro.

Svētdien, 9. februārī Daugavpils teātrī gaida jaunos mākslas cienītājus kopā ar vecākiem. Viņiem parādīs jautro un spilgto muzikālo pasaku latviešu valodā „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs”. Sākums plkst. 13:00. Biļetes cena 2,85 eiro.

Svētdienu noslēgs Latvijas florbola čempionāta spēles, kuras Olimpiskajā centrā sāksies plkst. 18:00.
Jaukas jums brīvdienas!


Написать комментарий