Triju valstu glābēji Daugavpilī novērsīs naftas rūpnīcā „notikušās” avārijas sekas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu dienu laikā – 12. un 13.februārī – Daugavpilī notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) taktiskās mācības, kurās piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

VUGD Latgales reģiona brigādes komandiera vietnieks Valdis Straume pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētās mācības notiek ES projekta ietvaros ar Baltkrievijas ārkārtējo situāciju ministrijas un Utenas apgabala ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atbalstu. Projekta mērķis esot ekoloģiskās drošības līmeņa paaugstināšana reģionā, kas sasniedzama ātri un profesionāli reaģējot ārkārtas situācijās, kuras saistītas ar bīstamo vielu transportēšanu.

Pēc V.Straumes vārdiem, mācību gaitā tiks modelēta situācija, kad no naftas rūpnīcas Polockā (Baltkrievija) notikusi naftas noplūde upē.
Mācību laikā speciālisti strādās  tieši ziemas apstākļos, kad upi klāj ledus. Tiks liktas bonas, kas savāc naftas produktus. Glābēji izmantos ES projekta ietvaros iegādāto tehniku. Piemēram, Daugavpils glābēju vajadzībām tika iegādāti konteineri bīstamo vielu savākšanai, bonas, tehnika, kas pārvada konteinerus u.c.

V.Straume paskaidroja, ka mācību gaitā glābējiem nāksies zāģēt ledu un likt bonas. Mācības notiks Daugavā, Vaļņu un Cietokšņa ielu krustojuma rajonā. Mācībās piedalīsies arī Krievijas ĀSM darbinieki.

Pēc speciālista domām, minētās mācības būšot laba prakse un paaugstinās VUGD darbinieku profesionalitāti.

Iedzīvotājus lūdz izturēties ar sapratni, nedrūzmēties mācību apvidū. Transporta kustības ierobežojumi mācību laikā netiek plānoti.


Написать комментарий