Rokas nost no korupcijas!

foto: arnoldino.webs.com
foto: arnoldino.webs.com

Pēc ilgām pārdomām Briseles ierēdņi atteicās no korupcijas līmeņa noteikšanas Eiropas birokrātiskajās struktūrās.

Kā jūs uzdrošināties! Neskatoties uz to, ka Eiropas Komisijas vadība nenoliedz korupcijas pastāvēšanu birokrātiskajās struktūrās, runāt par tās mērogiem pēc augstu stāvošu ierēdņu domām ir pāragri. Vēl 2011. gadā Brisele publiskoja korupcijas līmeņa novērtēšanas plānu nacionālajās un Eiropas iestādēs, tomēr vairākus mēnešus pirms pretkorupcijas ziņojuma publikācijas iekšlietu eirokomisāre Cecīlija Malstrēma nolēma izsvītrot no tā sadaļu, kura veltīta Briseles klerkiem, – ziņo rg-rb.de.

Pēc eirokomisāres domām patlaban nav iespējams precīzi noteikt ļaunprātību līmeni Eiropas līmenī. „Mēs apzināmies, ka tā ir nākamo pētījumu tēma”, – paziņoja komisāres preses sekretārs Maikls Cerkons. – Mums jābūt pārliecinātiem, ka novērtējumi būs precīzi un objektīvi”. Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienībā līdz šim laikam nav uzticamas un neatkarīgas struktūras, kura varētu novērtēt korupcijas līmeni Briseles koridoros. „Tāpat mums nav pietiekamu pētījumu materiālu par pretkorupcijas pasākumu efektivitāti”, – piebilda preses sekretārs.

Tai pašā laikā novērotāji saista tik dīvaino Eiropas Komisijas uzvedību ar korupcijas skandāliem Briseles koridoros, galvenokārt tās ir ļaunprātības Eiropas fondos. „Melnais korupcijas shēmu saraksts, kuru ir sastādījusi Eiropas Komisija, nestrādā, – atzīmē starptautiskā cīņas ar korupciju organizācija Transparency International. – Iespējams, pastāv risku pienācīga nenovērtēšana. Komisija izskatās pavisam bezspēcīga”.    


Темы: , , , , ,
Написать комментарий