Brjanskā „gumijas mājā” pensionāre pierakstīja 1700 migrantus

foto: komionline.ru
foto: komionline.ru

Uzņēmīgā Brjanskas pensionāre pārvērta savu mājokli par „gumijas māju”. Kā ziņo reģionālās Iekšlietu pārvaldes preses dienests, 63 gadus vecā pilsētas Volodarskas rajona iedzīvotāja pusotra gada laikā pierakstīja pie sevis 1700 NVS pilsoņus.

Pēc policijas datiem sieviete regulāri nāca uz pasu un vīzu dienesta nodaļu un reģistrēja ārzemniekus. Par pierakstīšanu savā 400 m2 mājā pensionāre saņēma atlīdzību 500 līdz 1500 rubļu apmērā, – ziņo eurosmi.ru.

Policijā atzīmēja, ka par reģistrācijas likumdošanas pārkāpumiem Brjanskas iedzīvotājai tika uzlikti naudas sodi: par pusotru „viesnīcu biznesa” gadu (no 2012. gada janvāra līdz 2013. gada jūlijam) viņa samaksāja 150 tūkst. rubļu. Šajā laikā pensionāre reģistrēja savā mājā vair;ak nekā 1700 iebraucējus.

Līdz nesenam laikam soda nauda bija vienīgais sodīšanas mērs. Bet 2013. gada decembra beigās Krievijas Kriminālkodeksā parādījās pants par fiktīvu ārzemju pilsoņu reģistrāciju, kurš paredz kriminālatbildību un līdz 3 gadiem cietumsoda.

Pret Brjanskas pensionāri ir ierosināta lieta pēc šī panta, bet viņa nonāca zem nesen pasludinātās amnestijas”, – piebilda reģionālajā Iekšlietu pārvaldē. 


Написать комментарий