Nīderlandē atvēra prostitūcijas muzeju

foto: rus.tvnet.lv
foto: rus.tvnet.lv

Pasaulē pirmo prostitūcijas muzeju „Sarkano lukturu kvartāla noslēpumi” 6. februārī atvēra apmeklētājiem Amsterdamā, ziņo Agence France-Presse.

Idejas autori apgalvo, ka tur tiks parādītas visas prostitūtu darba detaļas „par kurām jūs gribējāt, bet baidījāties pajautāt”. Apmeklētājiem pastāstīs, kas nāk strādāt uz bordeļiem, un kā tiek veidota šo cilvēku sadzīve.

Ekspozīcijā iekļauts stāsts par profesijas evolūciju no senajiem laikiem līdz mūsdienām, par to kā mainījās prostitūtu darba palīglīdzekļi, tādi kā prezervatīvi, lubrikanti un seksa rotaļlietas. Viena no muzeja telpām veltīta BDSM praksei, ir istaba, kura veltīta „luksusa” klases prostitūcijai un zāle, kura parāda prostitūtas sadzīvi, – vēsta newsbang.net.

Turklāt apmeklētājiem sola palīdzēt radīt priekšstatu par to, kā ir stāvēt bordeļa stikla vitrīnā, piesaistot klientus. 

Pēc vietējo varas iestāžu domām šāda muzeja izveidošana bija laba ideja, jo palīdzēs tūristiem saprast prostitūtu darba īpatnības, kam savukārt jārada cieņas jūtas pret mīlestības priesterieņu darbu.

Kopā Amsterdamas Sarkano lukturu kvartālā legāli strādā teju 7 tūkst. cilvēku. Vairākums no viņām ir atbraukušas uz Nīderlandi labākas dzīves meklējumos no Austrumeiropas valstīm.

Amsterdamā prostitūcija ir legalizēta un atrodas stingrā valsts kontrolē: bordeļu darbinieces un „privātpersonas” maksā nodokļus un regulāri iziet ārstu apskates. Sarkano lukturu kvartāls ir kļuvis par vienu no galvenajām pilsētas ievērojamām vietām, piesaistot katru gadu miljonus tūristu.   

 


Написать комментарий