Janukovičs Sočos ticies ar Putinu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs sestdien atgriezies Kijevā pēc iepriekšējā dienā notikušās tikšanās ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu, kurā bija paredzēts pārrunāt apturēto Maskavas finansiālo palīdzību, ziņo LETA-AFP.

Tikšanās notikusi piektdienas vakarā Soču Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas kuluāros.

Nedz ukraiņu, nedz krievu amatpersonas neatklāj notikušās sarunas saturu, vien norādot, ka tikšanās nav bijusi gara.

"Viņiem bija saruna stadionā," telefoniski pavēstīja ukrainas valdības pārstāvis. "Oficiālas divpusējās tikšanās nebija. Tas nebija paredzēts programmā."

Iepriekš tika ziņots, ka tikšanās laikā tikšot runāts par 15 miljardus ASV dolāru lielo Krievijas aizdevumu, kura izsniegšanu Kremlis faktiski apturējis, līdz netiks apstiprināta Ukrainas jaunā valdība.

Pagaidām Kijeva no Maskavas saņēmusi tikai pirmo trīs miljardus lielo maksājumu.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Krievija pildīs Ukrainai doto solījumu pieršķirt otro maksājumu no 15 miljardus ASV dolāru lielā aizdevuma, taču līdz šim tas nav darīts, jo tiekot gaidīts, kad Kijeva atmaksās 2,7 miljardus lielo parādu par gāzi, sestdien paziņojis Krievijas finanšu ministrsAntons Siluanovs.

"Mēs pildīsim, ko esam Ukrainai solījuši, taču mēs vēlētos, lai ukraiņu puse pildītu saistības, kuras uzņēmusies," žurnālistiewm sacīja Siluanovs. Parāda summa bija jāatmaksā līdz janvāra beigām, taču Ukraina līdz šim to nav izdarījusi, piebilda ministrs.


Написать комментарий