Populārākā Daugavpils novada laulību ceremoniju vieta var saņemt valsts aizsargājamā kultūras pieminekļa statusu

foto: commons.wikimedia.org
foto: commons.wikimedia.org

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komisijas locekļi izskatīja jautājumu par nepieciešamo labojumu veikšanu Daugavpils novada aizsargājamo kultūras objektu sarakstā.

Tomēr Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma nodaļas vadītāja Vanda Baulina dalījās ar informāciju par gaidāmajām izmaiņām jau minētajā sarakstā.

„Nedaudz pasteidzoties uz priekšu, gribu teikt, ka burtiski pirms dažām nedēļām Pieminekļu aizsardzības inspekcija saskaņā ar Daugavpils novada domes pieteikumu par to, lai Červonkas pilij piešķirtu augstāku statusu, mutiski paziņoja, ka Červonkas pils tiks iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Patlaban atliek tikai gaidīt ministra rīkojumu – tas ir viena mēneša jautājums”, – paziņoja Vanda Baulina.

Atzīmēsim, neskatoties uz to, ka Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļa reģistrē laulības vairākās vietās – Naujenes laulību ceremoniju zālē, Raiņa mājā Berķenelē, kā arī Dzimtsarakstu nodaļas telpās, populārākā šāda iemīlējušos svarīgā momenta reģistrācijas vieta it tieši Červonkas pils, kurā līdz ar katru gadu reģistrē arvien vairāk laulību.

Tādējādi, ja 2011. gadā te bija noslēgtas 103 laulības, tad 2012. gadā to skaits pieauga līdz 147, bet pērn sasniedza 159.


Написать комментарий