Daugavpils pilsētas dome piedāvās VAS „Latvijas dzelzceļš” iegādāties pussagruvušu ēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti sēdes gaitā daudz diskutēja par lēmumprojektu par pamestas mājas nojaukšanu.

„Dzīvojamā māja 2,7 km”, Daugavpilī, atrodas dzelzceļa aizsargjoslā, ilgus gadus netiek izmantota un atrodas pussagruvušajā stāvoklī. Saskaņā ar teritoriālo plānu, ēkas kā dzīvojamās mājas renovācija nav iespējama, jo tā atrodas rūpniecības zonā.

Deputātiem pastāstīja, ka šo ēku VAS „Latvijas dzelzceļš” savulaik atdeva pašvaldībai, lai atbrīvotos no visa dzīvojamā fonda. Šobrīd ēka ir vairāk nekā 100 gadus veca, un atrodas bēdīgā stāvoklī.

Deputātiem radās jautājums, kāpēc pašvaldībai jātērē nauda un jānojauc ēka, nevis jāmēģina pārdot to VAS „Latvijas dzelzceļš”. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis piekrita kolēģiem un uzdeva speciālistiem apsvērt šo domu, lai VAS „Latvijas dzelzceļš” izlemtu, kas darāms ar ēku – tā jārenovē vai jānojauc.

Lēmumu piedāvāt VAS „Latvijas dzelzceļš” iegādāties ēku kaut vai par 1 Ls ietekmēja arī fakts, ka ēkas nojaukšanai būs nepieciešami aptuveni 4 tūkst. eiro, kā arī deputātes Natālijas Petrovas rekomendācijas.

Kā alternatīvu variantu deputāti izskatīja iespēju ēkas nojaukšanu un turpmāko teritorijas sakārtošanu panākt bez speciālistu un attiecīgas tehnikas palīdzības. Tāpat tika ierosināts nenojaukt ēku, kuru kāds varētu izjaukt un izmantot kā malku. Tomēr fakts, ka ēkas stāvoklis ietekmē cilvēku drošību, lika pieņemt lēmumu par tās nojaukšanu. Tāpat kļuva zināms, ka ēkas nojaukšanu ierosināja Kultūrvides darba grupa.

Gala lēmums par ēkas nojaukšanu tiks pieņemts Domes sēdē 13.februārī. Pilsētas mērs solīja personīgi parakstīt VAS „Latvijas dzelzceļš” adresēto vēstuli ar piedāvājumu nopirkt pussagruvušu ēku.



Написать комментарий