Vienā no četrām negodprātīgo īpašnieku kategorijām nonāks daži simti daugavpiliešu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, no februāra tā saucamo ūdens starpību SIA „Daugavpils DzKSU” sadalīs nevis starp visiem dzīvokļu īpašniekiem, bet starp tiem negodprātīgajiem iedzīvotājiem, kuri nonāks vienā no četrām valsts noteiktām kategorijām. Ja negodprātīgie iedzīvotāji daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā netiks konstatēti, ūdens starpību vienādās daļās sadalīs starp visiem īpašniekiem.

Viena no šīm kategorijām nonāks dzīvokļu īpašnieki, kuri savā dzīvoklī nav uzstādījuši ūdens skaitītājus. SIA „DzKSU” paziņoja, ka ūdens skaitītāji nav uzstādīti 265 privatizētajos dzīvokļos. Šos īpašniekus februārī saņemtie rēķini neiepriecinās. Sabiedrībā paziņoja, ka ūdens skaitītāji esot uzstādīti gandrīz visos pašvaldības dzīvokļos.

Pēc SIA „DzKSU” informācijas, pilsētā ūdens starpības daudzums vidēji sasniedz 12%: šis rādītājs saglabājas no 2010.gada. Runājot par to, kas tiek darīts, lai atrisinātu problēmu, SIA „DzKSU” paziņoja, ka situācija ar ūdens starpību ik mēnesi tiek analizēta, un, ja tā vairāk nekā 3 mēnešus pēc kārtas pārsniedz 20%, tiek pārbaudīti skaitītāji un sistēmas, kā rezultātā ūdens starpība parasti samazinās.


Написать комментарий