SIA „Daugavpils lidosta” vadītājs amatu savieno ar darbu vēl divās iestādēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pirms vēlēšanām daudzi deputātu kandidāti pauž sašutumu par to, ka ierēdņi bieži vien savieno vairākus amatus, joprojām ir deputāti, kuri, pildot deputātu pienākumus, ieņem arī citus amatus.

Viens no deputātiem, kurš darbu Daugavpils novada domē savieno ar vēl dažiem amatiem, ir jaunais politiķis Jānis Kudiņš, kurš ir arī SIA „Daugavpils lidosta” vadītājs un Daugavpils Universitātes mārketinga direktors.

Daugavpils novada domes vēstulē norādīts, ka novada domes deputāta Jāņa Kudiņa pilnvaras sākās 2013.gada 21.jūnijā. Saskaņā ar likumu deputātam ir pienākums piedalīties domes sēdēs, kā arī tās institūcijas sēdēs, kuras sastāvā viņš ir ievelēts, un rīkot iedzīvotāju pieņemšanu savā vēlēšanu apgabalā ne retāk kā reizi divos mēnešos.

Daugavpils novada domes sēdes notiek katra mēneša otrās un ceturtās nedēļas ceturtdienā, komiteju sēdes – katra mēneša pirmajā un trešajā ceturtdienā. Saskaņā ar likumu deputāts par piedalīšanos domes un komiteju sēdēs, par sagatavošanos tām un par citu deputāta pienākumu pildīšanu saņem atlīdzību. Kopējais maksimālais apmaksājamo stundu skaits ir līdz 40 stundām mēnesī. Deputāts katru mēnesi saņem atšķirīgu atlīdzību atkarībā no domes sēžu un komiteju norises ilguma.

Deputāts J.Kudiņš ir Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks, Sociālo un veselības jautājumu komitejas loceklis un Daugavpils novada interešu izglītības programmu izvērtēšanas un valsts budžeta mērķdotāciju sadales komisijas loceklis.

Valsts amatpersonai ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, uzņēmuma līgumu vai pilnvarojuma izpildi, ja likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti amata savienošanas ierobežojumi. Likums „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” neparedz pašvaldības domes deputātam ierobežojumus savienot amatpersonas amatus, norādīts novada domes atbildē.

Saskaņā ar Daugavpils novada domes mājas lapā pieejamo informāciju, decembrī J.Kudiņa atlīdzība bijusi 109,07 lati (155,19 eiro) neto.

Saskaņā ar SIA „Daugavpils lidosta” sniegto informāciju, valdes loceklim Jānim Kudiņam noteikts normāls darba laiks, atbilstoši SIA „Daugavpils lidosta” darba kārtības noteikumiem. Valdes locekļa amatalga noteikta 640,29 eiro apmērā.

Savukārt no Daugavpils Universitātes saņemta informācija, ka Jānim Kudiņam Daugavpils Universitātē noteikts summētais darba laiks, viņa mēnešalga ir 996,01 eiro mēnesī.

Atgādināsim, ka kādā no nesenajām intervijām Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojaruns bija sašutis par to, ka viena no SIA „DDzKSU” darbiniecēm ieņēma divus amatus, šo faktu deputāts uzskatīja par amorālu. Interesanti, ko V.Bojaruns domā par savu kolēģi J.Kudiņu, kurš darba algu saņem arī no pilsētas budžeta? Mēģināsim to noskaidrot.

 


Написать комментарий