Dūklavs viesosies Maskavā

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

12.februārī un 13.februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība) dosies darba vizītē uz Maskavu, kur notiks starptautiskā pārtikas izstāde Prodexpo 2014.

Trešdien zemkopības ministram Dūklavam paredzēta tikšanās ar Krievijas lauksaimniecības ministru Nikolaju Fjodorovu, lai apspriestu aktuālākos jautājums par Latvijas un Krievijas sadarbības uzlabošanu savstarpējā tirdzniecībā ar lauksaimniecības un pārtikas precēm, portāls Diena.lv uzzināja Zemkopības ministrijā.

Savukārt ceturtdien Dūklavs un Krievijas Dabas resursu un ekoloģijas ministra vietnieks Vladimirs Ļebedevs parakstīs Latvijas un Krievijas saprašanās memorandu par sadarbību mežsaimniecības jomā.

Dūklavs apmeklēs arī izstādi Prodexpo 2014, kas dod iespēju Latvijas pārtikas produktu ražotājiem rast jaunus tirdzniecības partnerus gan Krievijā, gan citās valstīs.

Prodexpo ir Krievijas plašākā un pasaulē labi zināmā izstāde, kas veltīta pārtikas industrijai. Šogad izstāde notiek jau 21.reizi. Izstādes dalībnieku skaits sasniedz 2200 uzņēmumu no 63 valstīm, izstādē pārstāvētas 34 valstu, tajā skaitā arī Latvijas, nacionālās ekspozīcijas. Izstāde notiek no 10. līdz 14.februārim, pērn nedēļas laikā Prodexpo apmeklēja 94,6 tūkstoši apmeklētāju.
 


Написать комментарий