Sv.Valentīna dienas priekšvakarā LCB notiks literāri muzikāls vakars „Mīlestība iedvesmo”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, daudzās pasaules valstīs 14.februārī svin Visu mīlētāju dienu.

Bez šaubām visiem ir zināms stāsts par mācītāju Valentīnu, kurš slepus laulāja iemīlējušos pārus, par ko tika sodīts ar nāves sodu. Šajā dienā tiek pieņemts apmainīties ar Valentīndienas atklātnēm, puķēm, saldumiem, mīkstām rotaļlietām.

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) Visu mīlētāju dienas priekšvakarā, ceturtdien, 13.februārī, plkst.17:00 rīko literāri muzikālu vakaru „Mīlestība iedvesmo”. Pasākumā piedalīsies dzejnieki Tatjana Ruskule, Anatolijs Gallers un autordziesmu izpildītāja Jeļena Vitkeviča.

Šo radošo cilvēku vārdi mūsu pilsētniekiem ir labi zināmi. A.Gallers nav profesionāls dzejnieks, visu apguvis pašmācības ceļā, ir visai populārs dzejas cienītāju vidū, izdevis divus dzejoļu krājumus. Dzejnieks aktīvi darbojas Latvijas rakstnieku organizācijā РуСЛО („Русское слово”), Daugavpils jauktā kora „Малиновый звон” dalībnieks.

Dzejniece Tatjana Ruskule ir vairāku grāmatu autore, dzeju raksta gan pieaugušajiem lasītājiem, gan bērniem un jauniešiem. Dzejniece aktīvi darbojas Latvijas Krievu rakstnieku organizācijā un Krievijas Rakstnieku savienībā.

Savukārt Jeļena Vitkeviča ir vietējā mūzikas autore un dziesmu izpildītāja, mūsu pilsētas un novada Dzejas dienu pastāvīgā dalībniece, bardu saietu laureāte, kā arī radošās inteliģences apvienības „DinaArt” locekle.

Pasākuma rīkotāji cer, ka literāri muzikāls vakars ieinteresēs romantiski noskaņotos daugavpiliešus.
 


Написать комментарий