Pateicoties deputāta modrībai, Latviešu kultūras centrs nezaudēja savu identitāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.februārī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē kļuva zināms, ka jaunajā Latviešu kultūras centra (LKC) nolikumā nebija norādīts, ka iestādes darbības mērķis ir latviešu kultūras vērtību saglabāšana.

Apstiprinot LKC nolikuma jaunu redakciju (iepriekšējā tika apstiprināta 2000.gadā un ir novecojusi), deputāts Aivars Broks ierosināja precizēt nodaļu, kurā tiek atrunātas iestādes funkcijas.

Iepriekšējā nolikumā bija norādīts, ka iestādes darbības mērķis ir kultūras politikas īstenošana pilsētā, ievērojot latviešu kultūras un mākslas prioritātes. Jaunajā nolikuma redakcijā šis precizējums netika minēts, sakarā ar ko, pēc A.Broka domām, varētu rasties neskaidrības.

Deputāts atzīmēja, ka esot skaidrs, ka LKC nodarbojas ar latviešu kultūras jautājumiem, tomēr precizējums „Latviešu kultūras, mākslas un tradīciju atbalsts un attīstība” esot nepieciešams. Īsti latvieši, kuru pilsētā palicis ļoti maz, pretendēs uz to, lai LKC nolikumā iestādes darbības virziens tiktu precizēts, atzīmēja deputāts.

Precizējumam piekrita arī vicemērs Jānis Dukšinskis, LKC vadītāja Regīna Osmane. Tāpat sēdes gaitā tika ziņots, ka LKC darbība ir visai plaša un tas sadarbojas ar daudzām nacionālām biedrībām.


Написать комментарий