Čehijas hokejisti piesardzīgi prognozēs par Soču olimpisko turnīru

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas hokeja izlases pretinieki Soču Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā čehi izteikušies piesardzīgi prognozēs par gaidāmajām cīņām.

Kā zināms, Olimpiādē Čehija spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju, Šveici un Zviedriju.

Kopumā Čehijas valstsvienības sastāvā iekļauti 17 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, bet pieci pārstāv Kontinentālo hokeja līgu (KHL), kamēr trīs cīnās vietējā čempionātā.

"Mēs esam citādāka komanda nekā iepriekšējos turnīros. Esam ļoti mierīgi, bet, protams, vēlamies uzvarēt. Tajā pašā brīdī apzināmies, ka tas būs ļoti grūti," uzskata izlases centra uzbrucējs Romāns Červenka.

Decembra izskaņā Čehija triumfēja Eirotūres trešā posma - "Pirmā kanāla" kausa - sacensībās, izšķirošajā spēlē pārspējot Zviedrijas izlasi.

"Kopš decembra vienībā nekas nav mainījies, komanda ir priecīga par sasniegto. Šobrīd caur logu esam redzējuši tikai jūru, tāpēc nav pamata domāt vēl par vietu sadalījumu," teica KHL kluba Sanktpēterburgas SKA hokejists.

Pirmo spēli Čehijas izlase aizvadīs pret NHL pārstāvju pārbagāto Zviedrijas valstsvienību.

"Šis noteikti būs Čehijas grūtākais mačs. Zviedrijai ir ļoti spēcīga izlase," piebilda Červenka.

Tikmēr pieredzējušais izlases hokejists Petrs Nedveds uzskata, ka spēlētājiem Sočos līdzjutēji uzlikuši milzīgu atbildību.

"Līdzjutēji mājās no mums gaida medaļas. Tā ir pirmā lieta, kurā viņi ir ieinteresēti, tāpēc tas uzliek mums milzīgu slogu. Mēs neesam favorīti, taču tas arī var nospēlēt mums par labu. Katrā gadījumā, neesam atbraukuši paslidināties uz ledus," skaidroja 42 gadus vecais hokejists.

Tāpat Nedveds atzina, ka izlasē šobrīd valda pozitīva gaisotne. "Protams, šādos turnīros viss ir nopietni, ģērbtuvēs mēģinām koncentrēties cīņām, bet vienmēr atrodas laiks jokiem, lai uzlabotu komandas savstarpējo klimatu."

Čehijas un Latvijas izlases savā starpā spēkosies piektdienas rītā.


Написать комментарий