S.Lapiņa: SIA „Centrālā laboratorija” izvēlas jaunus un ambiciozus speciālistus

Preses foto
Preses foto

SIA „Centrālā laboratorija” darbību uzsāka 1995.gadā un šobrīd ir izveidojusies par vienu no lielākajām un modernākajām Latvijas laboratorijām.

Tās pirmais un vienīgais darbinieks bija laboratorijas dibinātājs Edvīns Kazušs, savukārt patlaban šajā draudzīgajā kolektīvā strādā vairāk nekā 130 darbinieki. Laboratorijas veiksmes noslēpumu portālam Gorod.lv atklāja SIA “Centrālā laboratorija” valdes locekle Stella Lapiņa.

- Lapiņas kundze, pastāstiet, lūdzu, kādus pakalpojums sniedz SIA „Centrālā laboratorija” un kā jums izdevās uzlabot laboratorijas darbību? 

- Šo gadu laikā guvām lielu pieredzi laboratorijas izmeklējumu jomā, piedāvājot mūsu klientiem visdažādākos pakalpojumus – veicam imunoloģiskās un bioķīmiskās analīzes, citoloģisku, virusoloģisku un mikrobioloģisku testēšanu, DNS diagnostiku. Laboratorijā tiek veikti vairāk nekā 3 000 000 analīžu gadā.

Mēs saprotam veselības jomā izveidojušos sarežģīto situāciju, iedzīvotāju situāciju – pacients sedz apmēram 48% izdevumu, kuri saistīti ar medicīniskajiem pakalpojumiem.

Mūsu laboratorija, rūpējoties par sociāli neaizsargātajām iedzīvotāju grupām, savus pakalpojumus piedāvā Arhitektu ielā 12 un Aveņu ielā 26, Daugavpilī. Invalīdi un maznodrošinātie par asins paraugu ņemšanu nemaksā, savukārt pensionāriem tas maksā tikai 0,65 eiro.
Gadījumā, ja jums nav norīkojuma uz analīzēm, mēs piedāvājam maksas pakalpojumus (cenas ir visai demokrātiskas).

Ja klientam nav iespējas ierasties uz laboratoriju, var vienoties par medmāsas atbraukšanu pie klienta un asins analīžu ņemšanu mājas apstākļos.

Jāatzīmē, ka mūsu klienti var konsultēties ar ārstu un saņemt atbildes uz interesējušiem jautājumiem, neizejot no dzīvokļa vai biroja.

- Sakiet, kā jums izdodas darboties vairākos virzienos, tam noteikti ir nepieciešams mūsdienīgs aprīkojums?

- Pēdējo trīs gadu laikā esam nomainījuši 90% no aprīkojuma. 2013.gadā par svarīgu investīciju kļuva mūsdienīgas laboratorijas informācijas sistēmas iegāde, kura, pēc mūsu domām, ir vienīgā šāda veida sistēma Latvijā. Taču galvenais ir laboratorijas darbinieki, panākumu sasniegšanā galvenā ir viņu profesionalitāte.

- Pastāstiet, kā SIA „Centrālā laboratorija” tiek galā ar mūsdienās aktuālo problēmu – speciālistu trūkumu?

- Diemžēl mēs, tāpat kā vairākums valsts nozaru, arī izjūtam speciālistu trūkumu. Mums ir izdevies piesaistīt un nokomplektēt vidējo medicīnas personālu, bet ar ārstiem ir sarežģītāk. Mēs izvēlamies jaunus un ambiciozus speciālistus, tādēļ aicinu bioloģijas maģistrus un ārstus, kuri vēlas nosacīti mierīgu, stabilu un visai labi apmaksājamu darbu, iepazīties ar karjeras iespējām mūsu laboratorijā.

- Iespējams, jūs vēlētos ko piebilst vai papildināt jau teikto?

- Jā, vēlos novēlēt mūsu klientiem veselību un veiksmi!
 


Написать комментарий