Špoģu vidusskola 2013. gadā kļuva par otro labāko Latvijas lauku skolu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau ziņoja portāls Gorod.lv, rezumējot 2013. gada rezultātus, Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika kārtējās deputātu sēdes laikā sniedza atskaiti par ievērojamākajiem pašvaldības paveiktajiem darbiem. Tā, V. Kezika pastāstīja arī par Daugavpils novada skolu skolēnu sasniegumiem.

„2013. gadā mūsu vispārizglītojošajās mācību iestādēs skolēnu skaits sasniedza 1 674, t.i., par 74 skolēniem mazāk nekā 2012. gadā. Nīcgales un Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē 179 bērni, bet mācību iestāžu pirmsskolas grupās ir 384 bērni.
Diemžēl pērn Medumu vidusskola ieguva pamatskolas statusu, bet Randenes un Skrudalienas pamatskolas ieguva akreditāciju uz 6 gadiem”, – sāka V. Kezika.

Runājot par skolēnu sasniegumiem, Daugavpils novada domes izpilddirektore atzīmēja, ka pērn 18 valsts olimpiādēs piedalījās 138 Daugavpils novada skolēni: „Priecē, ka labākos rezultātus parādīja Tabores, Lāču un Naujenes pamatskolas skolēni, Sventes, Zemgales un Vaboles vidusskolas skolēni. Turklāt Tabores pamatskolas un Zemgales vidusskolas skolēni ieguva godalgotas vietas valsts vides aizsardzības konkursu projektā, savukārt Sventes vidusskolas skolēni ieguva balvas valsts zinātniski pētniecisko darbu konkursā. Tēlotājmākslas olimpiādes uzvarētāju darbi tika ievietoti laureātu kalendārā, kurš Daugavpils novadā šogad parādījās pirmo reizi”.

Turklāt V. Kezika paziņoja, ka absolūti visi 2013. gada 9. un 12. klašu absolventi veiksmīgi nokārtoja centralizētos eksāmenus un saņēma valsts sertifikātus. Īpaši labus rezultātus Daugavpils novada absolventi parādīja tādos priekšmetos, kā matemātika, vēsture, ķīmija, fizika un bioloģija. Savukārt jāuzlabo latviešu un angļu valodas zināšanas.

„Pamatā novada skolu skolēni eksāmenos ieguva „C” līmeņus, ļoti labus eksāmenu rezultātus parādīja Špoģu un Vaboles vidusskolas skolēni, bet pietiekami vājus rezultātus – Salienas vidusskolas absolventi. Pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem Špoģu vidusskola tika atzīta par otro labāko Latvijas mācību iestādi nominācijā „Lauku vidusskola” un ieņem 12. vietu visu Latvijas skolu 2013. gada reitingā”, – V. Kezika.    
 


Написать комментарий