Pasauli pārsteidz mākslīgi radīts 'velna kaķis'

Preses foto
Preses foto

Kaķu audzētāji no Tenesijas štata radījuši jaunu kaķu šķirni – Lykoi cats, kas sava neparastā izskata dēļ iekārdinājusi daudzus eksotisku kaķu mīļotājus, bet pārbiedējusi cilvēkus ar tradicionāliem uzskatiem.

Lykoi kaķi izskatās pēc kādām mitoloģiskām dēmoniskām būtnēm, lai gan viņu nosaukums sengrieķu valodā burtiski nozīmē "vilks".

Kā vēsta ārvalstu mediji, šis kaķis ir sfinksa un īsspalvainā mājas kaķa jauktenis, turklāt sfinksu pārstāvjiem jau pirms sakrustošanas fiksēta dabiska mutācija.

Šīs sugas radītājs Džonijs Gobls no Tenesijas apliecinājis, ka jaunā kaķu šķirne radīta divos savstarpēji nesaistītos metienos, par ko liecina arī kaķiem veiktās DNS analīzes.

Saimnieks jaunās šķirnes attīstībai no zinātniskā viedokļa piegājis ļoti nopietni, un tiem jau veiktas gan dermatoloģiskās, gan kardioloģiskās analīzes. Nekādas patoloģijas pagaidām nav novērotas.

Savukārt cilvēki, kas šos kaķus pagaidām redzējuši vien fotogrāfijās, sūkstās, ka dzīvnieks drīzāk izskatās pēc elles izdzimuma, nevis pēc "normāla" kaķa.


 


Написать комментарий