RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja būs Kalniņa-Lukaševica

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Reformu partijas (RP) Frakcijas sēdē trešdien, 12.februārī, ar vienbalsīgu partijas deputātu atbalstu par Saeimas frakcijas priekšsēdētāju apstiprināta Zanda Kalniņa – Lukaševica.

RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks arī turpmāk būs Kārlis Eņģelis, informē partija.

Kalniņa – Lukaševica ir Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, kā arī Inovāciju un zinātnes apakškomisijas priekšsēdētāja un darbojas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Pirms 11.Saeimas vēlēšanām Kalniņa – Lukaševica bija toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera stratēģiskās analīzes un plānošanas padomniece un Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas biedre. Pirms darba Valsts prezidenta komandā strādājusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.

2013.gadā viņa ir ieguvusi vadības zinātņu doktora grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, aizstāvot promocijas darbu «Reģionu attīstība Latvijā – reģionu ekonomiskās attīstības plānošanas un novērtēšanas modelis».

Kā zināms, viens no RP līderiem Edmunds Demiters ir paziņojis, ka nekandidēs Saeimas vēlēšanās un atstās RP Saeimas frakcijas vadītāja amatu, jo politika viņam vairs nesniedzot gandarījumu.


Написать комментарий