Ko uzdāvināt Visu mīlētāju dienā: meistarklase

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētā Valentīna diena būs jau rīt, 14. februārī. Šajā dienā visi mīlētāji cenšas iepriecināt savu otro pusīti un nav svarīgi, kas tas ir – mazs nieciņš, atklātne, ziedi, saldumi vai romantiskas vakariņas.

Droši vien ir arī cilvēki, kuru ļoti vēlas redzēt mīļotā smaidu, bet pagaidām nav nolēmuši, kā tieši to izdarīt. Portāla Gorod.lv lasītāja, Daugavpils universitātes studente Aļona Ivanova piedāvāja izgatavot amizantu un praktisku dāvanu ar savām rokām – telefonu maciņus pārim.
Tātad būs nepieciešams: dažādu krāsu filcs (pēc gaumes), adata, daudzkrāsaini diegi (laika taupīšanai Aļona ieteica izmantot termolīmes pistoli), pildspalva vai zīmulis, kā arī papīrs trafaretu izgriešanai

.

Ķeramies pie lietas. Paņemiet filca atgriezumu, kurš kļūs par pamatu telefonu maciņiem. Mūsu gadījumā tas ir blīvs dzeltenas krāsas filcs. Ar pildspalvu vai zīmuli apvelkam sagatavoto trafaretu saskaņā ar telefona izmēru (kā ieteica Aļona, telefonu vienkārši var apvilkt uz papīra, bet pēc tam vēl pielikt 0,5 cm no katras puses).

Tāpat sagatavojam jebkura dzīvnieciņa, multfilmas varoņa, augļu, saldumu trafaretu, vārdu sakot, to, ko gribēsim redzēt uz apvalkiem. Aļona piedāvāja mīļu pelēku sunīti, kuru viņa izgrieza no pelēka filca.

Pēc tam izgriežam acis: 4 lielāka izmēra baltus aplīšus un 4 mazus melnus aplīšus. Vēl 6 balti aplīši jums būs vajadzīgi „domu mākoņiem”, 2 mazi melni – dzīvnieciņu deguniem, kā arī no sarkana filca jāizgriež sirsniņa. Visas detaļas pastāvīgi jāpielaiko, lai nekļūdītos ar izmēru.

Tālāk ar termolīmes pistoles palīdzību jums jāpielīmē visas detaļas dzīvnieciņa siluetam (acis, degunu), tas ļaus ietaupīt laiku. Ja jums nav šāda instrumenta, tad visas detaļas var piešūt ar parastiem diegiem. Izšujam dzīvnieciņiem skropstas un muti ar parastiem melniem diegiem (5. att.).

Pielīmējam mūsu izvēlētā dzīvnieciņa siluetu maciņa pamatnei. Kā ieteica speciāliste, līme jāklāj pakāpeniski, lai tā nepaspētu sažūt un lai sagatave pielīmētos stingri.

Jūs varat izmantot savu fantāziju un, tāpat kā Aļona, pielīmēt arī papilddetaļas, piemēram, bantītes.

Kad visas detaļas ir pielīmētas (vai piešūtas), atliek vien sašūt kopā abas maciņa daļas ar izturīgiem atbilstošas krāsas diegiem.

Maciņš gatavs! To pašu jums jāizdara ar otro izstrādājumu.

Pēc Aļonas vārdiem pats galvenais maciņu izgatavošanas procesā ir ideja, nedaudz pacietības (principā vienu maciņu var izgatavot viena vakara laikā) un liela vēlēšanās pasniegt patīkamu dāvanu savam pārim.


Написать комментарий