Daugavpils skolēnus ieinteresējis ziņu portāla Gorod.lv žurnālistu darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 12.februārī, karjeras izglītības akcijas „Ēnu diena” ietvaros ziņu portāla Gorod.lv biroju apmeklēja „ēnas”.

Vakanču sarakstā mūzu ziņu portāls bija minējis vienu cilvēku, kuram būs iespēja iedziļināties žurnālista profesijas specifikā, taču interesentu bija ļoti daudz – 14 jaunieši, no kuriem bija atlasīti tikai divi.

Mūsu „ēnas” bija divas meitenes – 3.vidusskolas 10.klases skolniece Anastasija un 10.vidusskolas 7.klases skolniece Jekaterina. Meitenes interesēja daudzi jautājumi, kuri bija saistīti gan ar informācijas meklēšanu, gan ar ziņu ievietošanu mūsu portālā. Žurnālisti ar „ēnām” dalījās pieredzē, pastāstot par savu sarežģītu, bet interesantu darbu.

Skolnieces akcijā „Ēnu diena” piedalījās pirmo reizi, par šo iespēju viņas uzzināja no skolotājiem un klasesbiedriem. Mūsu ziņu portālu viņas izvēlējās, lai saprastu, kā top ziņas.

Meitenes nolēma kļūt par minētās akcijas pastāvīgām dalībniecēm, pēc viņu domām, „Ēnu diena” palīdz skolēniem saņemt informāciju par dažādām profesijām un izvēlēties savu nākamo specialitāti.

Pērn mūsu portālu bija apmeklējušas 7 „ēnas” no Daugavpils un Dagdas.

Neskatoties uz to, ka šajā dienā pilsētas politiskajā un kultūras dzīvē svarīgi pasākumi nenotika, mūsu „ēnas” nebija vīlušās. Dienas beigās viņas pateicās par iegūto pieredzi un teica, ka noteikti pastāstīs saviem draugiem par „satriecošo” žurnālista profesiju, kurš vienmēr ir informēts par pilsētā notiekošo, kā arī operatīvi un objektīvi atspoguļo informāciju savos materiālos. Jāpiebilst, ka mūsu ziņu portāla žurnālisti dara to jau 10 gadus!



Написать комментарий