Daugavpils novada domē „Ēnu dienas” ietvaros viesojās 11 skolēni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.februārī Latvijā norisinājās par tradīciju kļuvusī akcija „Ēnu diena”. Tās laikā skolēniem tika dota iespēja iepazīties ar nozaru speciālistu darba pienākumiem un gūt iespaidus par iespējamo nākotnes profesiju.

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novadā skolēniem šogad tika piedāvātas apmēram 30 vakances. Savukārt Daugavpils novada dome šajā akcijā piedalījās jau trešo reizi, un tajā viesojās 11 skolēni Daugavpils, Daugavpils novada, un pat no Preiļiem.

11 skolēni kļuva par „ēnām” Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektorei, Novada domes priekšsēdētājai, vērojot darbu Juridiskajā daļā, Informācijas un tehnoloģiju kompetences centrā, Dabas parka „Daugavas loki” nodaļā, Sporta nodaļā, Informācijas un sabiedrisko attiecību daļā, kā arī Daugavpils novada Sociālajā dienestā un Izglītības pārvaldē.

„Prieks, ka šajā dienā Daugavpils novada domē viesojās ne tikai Daugavpils pilsētas skolu, bet arī Preiļu valsts ģimnāzijas skolēni, kurus interesēja pašvaldības darbs dažādās jomās – sociālajā, jaunatnes lietu, sporta, sabiedrisko attiecību jomā”, minēto akciju komentēja Daugavpils novada domes izpilddirektore Janīna Jalinska.

„Ēnu dienas” noslēgumā skolēni kļuva vēl jo vairāk pārliecināti, ka nākotnē vēlas apgūt tieši viņu „ēnotās” personas profesiju. Skolēni atzina, ka „ēnot” bija interesanti, aizraujoši un lietderīgi.

Pasākuma noslēgumā katrs skolēns saņēma apliecinājumu par savu dalību „Ēnu dienā”.


Написать комментарий