Zolitūdes traģēdijā cietušie aicina izveidot piemiņas vietu un apbalvot glābējus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimeņu pārstāvju un cietušo sapulce aicinājusi piešķir valsts apbalvojumus glābšanas operācijas dalībniekiem un izveidot sagruvušā veikala vietā piemiņas vietu, portālu "Delfi" informēja brīvprātīgo grupas vadītāja Regīna Ločmele.

Visi sapulces dalībnieki atbalstīja iepriekšminēto aicinājumu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, premjerministrei Laimdotai Straujumai ( V), Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) un Ordeņu kapitula kancleram Jurim Bindem, kā arī izvirzīja aktīvistu grupu sabiedriskās organizācijas veidošanai, kuras mērķis būs ar Zolitūdes traģēdiju saistīto sociālo un humanitāro problēmu apzināšana un risināšana.

Sapulcē piedalījās 75 cilvēki un viņi atzina, ka ir gatavi izvirzīt savus pārstāvjus darbam traģēdijas seku izmeklēšanas sabiedriskajā komisijā, ja tāda tiks izveidota

Aicinājumā lūgts ar valsts apbalvojumu apbalvot gan tos glābējus, kuri gājuši bojā vai tika ievainoti, gan tos glābšanas operācijas dalībniekus, kuri palika dzīvi, ieskaitot visus brīvprātīgos un cietušos, kuri palīdzēja citiem, mediķus un policijas darbiniekus, izslēdzot no šā saraksta glābšanas darbu organizētājus un vadītājus.

Amatpersonas tiek aicinātas arī izveidot sagruvušā veikala "Maxima" vietā piemiņas vietu un garantēt, ka tā paliks par traģēdijā bojāgājušo piemiņas vietu uz visiem laikiem, kā arī atbalstīt ideju par traģēdijā bojāgājušo piemiņas grāmatas izdošanu.

Lielveikala "Maxima" jumts Zolitūdē sagruva 21.novembrī un gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 


Написать комментарий