Ž.Kulakova: Baidījos, ka P.Dzalbe īstenos ieceri par zivju mazuļu ielaišanu Stropu ezerā par Sociālo lietu pārvaldes budžeta līdzekļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vienā no intervijām bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzina, ka esot baidījusies, ka, veidojot pašvaldības 2014.gada budžetu, vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš ir Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs, īstenos ieceri, par kuru bija runājis pirms gada, - Sociālo lietu pārvaldes budžetā rast 300 tūkst., vēl kādas iestādes budžetā – 200 tūkst., un minēto naudu izmantot zivju mazuļu ielaišanai Stropu ezerā.

Bijusī pilsētas domes priekšsēdētāja pastāstīja, ka, būdams pilsētas domes deputāts, Pēteris Dzalbe 2013.gada budžeta veidošanas laikā bija iesniedzis rakstveida iesniegumu, kurā norādīja, ka sociālās jomas finansējums jāsamazina par 300 tūkst., samazinot darba algas (zināšanai – Sociālās mājas vadītāja darba alga uz rokām bija 300 lati, viņš bija atbildīgs par piecstāvu ēku un 300 cilvēkiem, kuri bija riska grupā) un vēl 200 tūkst. paņemot no cita budžeta posteņa, lai minētos līdzekļus izmantotu zivju mazuļu ielaišanai Stropu ezerā, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar zivīm.

„Baidījos, ka viņš varētu ieceri īstenot. Par laimi, tas nenotika, sociālās jomas finansējums pat tika nedaudz palielināts. Taču pamanīju, ka budžeta apstiprināšanas laikā viņš sēde nepiedalījās, iespējams, tādējādi gribot izvairīties no atbildības”, atzīmēja Žanna Kulakova.

Vēršoties pēc komentāriem pie P.Dzalbes, noskaidrojām, ka viņš tiešām bija ierosinājis pārskatīt Sociālo lietu pārvaldes iekšējo budžetu un koriģēt administratīvā aparāta un iestādes uzturēšanai domātos izdevumus. „Dažas pozīcijas tika koriģētas, protams, situācija nav ideāla, bet tagad atbalsts ir domāts cilvēkiem. Dažas lietas jāuzlabo, piemēram, lai cilvēkiem nevajadzētu staigāt pa instancēm, vācot izziņas, bet Sociālo lietu pārvalde ar klientu atļauju apstrādātu nepieciešamos datus. Minētā programma darbojas visā valstī, bet Daugavpilī – nē”, paziņoja vicemērs.

Tāpat P.Dzalbe atzīmēja, ka viens no viņa ierosinājumiem bija zivju mazuļu ielaišana Stropu ezerā, un šogad tiks uzsākti Stropu ezera attīstības darbi, kuriem plānots piesaistīt valsts finansējumu.
 


Написать комментарий