Daugavpilī dzīvojošos ķīniešu kultūras cienītājus iepazīstinās ar Laternu festivāla tradīcijām

foto: fototelegraf.ru
foto: fototelegraf.ru

Daudziem pasaules iedzīvotājiem 14.februāris saistās ar Visu mīlētāju dienu, savukārt Ķīnā šajā dienā jau vairāk nekā 10 gadsimtus svin Laternu svētkus.

Daugavpiliešiem piedāvā par šo tradīciju uzzināt vairāk.

Ķīniešu kultūras cienītāji tiek aicināti uz Daugavpils Universitātes Svešvalodu centra rīkoto nodarbību, kuru vadīs portāla Gorod.lv lasītājiem zināma 23 gadus veca ķīniešu valodas pasniedzēja Shuang Zhang. Nodarbība notiks pirmdien, 17.februārī, no plkst.17:30 līdz 19:30 Daugavpils Universitātes vecā korpusa 404.auditorijā. Nodarbība ir paredzēta DU studējošajiem, personām, kas apgūst ķīniešu valodu, kā arī citiem interesentiem un tā notiks angļu valodā.

Gaismas laternu festivāls Ķīnā norisinās jaunā gada pirmā pilnmēness laikā. Saskaņā ar ķīniešu tradīcijām, pašā gada sākumā, kad debesīs «karājas» apaļš  pilns mēness, uz zemes jābūt tūskstošiem krāsainu laternu, ar ko priecēt cilvēku sirdis. Festivāla laikā cilvēki cenšas atminēt mīklas, kas ierakstītas laternās, ēd rīsu bumbas, kuras simbolizē ģimenes laimi, un priecāties.

Ķīnieši tic, ka Jaunajā gadā mirušo senču gari atgriežas uz zemes, lai nosvinētu svētkus kopā ar cilvēkiem, kurus viņi mīlējuši. Laternu svētkos šīs dvēseles dodas atpakaļ, un miljoniem laternu apgaismo viņu ceļu.


Написать комментарий