Kirgīzijā aizliedza Mīlētāju dienu 1

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Kirgīzijas galvaspilsētas Ošas skolās aizliedza svinēt Mīlētāju dienu, kuru visā pasaulē svin 14. februārī. Pēc ierēdņu domām „svētki negatīvi ietekmē bērnu morālo stāvokli, un viņu nenobriedusī psihe ātri padodas šādu svētku ietekmei”. Atbilstošu lēmumu pieņēma vietējā izglītības nodaļa.

Turklāt kādu negatīvu efektu izraisa šie svētki uz pusaudžu psihi, izglītības nodaļa nepaskaidroja, bet tās vadītājs Kuštarbeks Kimsanovs atzīmēja, ka Ošas skolu direktori ir atbildīgi par to, lai skolās tiktu aizliegts pakārt kastes Valentīndienas atklātņu sūtīšanai, ziņo "Интерфакс". Tāpat viņš piebilda, ka mēģinājumi pārliecināt skolēnus nesvinēt Valentīndienu tika veikti arī iepriekšējos gados, bet tie nedeva efektu, tādēļ tika nolemts aizliegt svinēt šos svētkus.

Tāpat pret Valentīndienas svinēšanu uzstājās Ošas jaunatnes organizācijas un piedāvāja 15. februārī svinēt „Ģimenes svētkus”. Galvenais jaunatnes komitejas speciālists Merdebeks Abdimanapovs paziņoja, ka „Ģimenes svētki” šogad notiks pirmo reizi, un tiek organizēti pēc pilsētas jaunatnes iniciatīvas, – ziņo dni.ru.

„Ar šiem svētkiem mēs mēģinām atgriezt ģimenes vērtības mūsu sabiedrībā. Bet Mīlētāju dienas svinēšanas sekas diemžēl ir bēdīgas, mēs novērojam salauztus daudzu pavisam jaunu meiteņu likteņus, mums par to jāpadomā”, – paskaidroja Abdimanapovs. Starp citu, Biškekā nekā nereaģēja uz Ošas izglītības nodaļas aizliegumu.

Atgādināsim, ka pērnā gada beigās Tadžikistānā no Jaungada televīzijas programmām nolēma izņemt Salatēti un viņa svītu. Turklāt ziemu, sniegu, jaunā gada sagaidīšanu, mūziku, dejas, dziesmas, svētku novēlējumus un galdu bez alkohola atļāva pārraidīt ēterā. Tomēr vēlāk Tadžikistānas Izglītības un zinātnes ministrija aizliedza augstskolu studentiem rīkot Jaungada ballītes. Tika aizliegta arī pirotehnika un dāvanas.    

 


Написать комментарий

Vispār jau šo valsti pieņemts dēvēt par Kirgizstānu. Cienījamais autors vēl dzīvo PSRS skolas laikos...