Jauna Daugavpils pilsētas domes Revīziju un audita nodaļa darbosies saskaņā ar esošo plānu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.februārī kārtējā Daugavpils pilsētas domes sēdē tika pieņemts gala lēmums par Revīziju un audita nodaļas izveidošanu, kurai tiks pievienots esošais Iekšējā audita dienests un kura būs pilsētas mēra pakļautībā.

Minēto lēmuma projektu pirms nedēļas apsprieda Finanšu komitejas sēdē. Sēdes gaitā tika daudz diskutēts. Deputāti uzdeva jautājumus par jaunās nodaļas struktūru, darbiniekiem un viņu amata aprakstiem. Gala lēmuma pieņemšanas gaitā deputātiem paziņoja, ka saskaņā ar deputātu priekšlikumu lēmumā iekļauts punkts, kas nosaka jaunās nodaļas vadītāja amata kandidātiem izvirzītās prasības.

Jaunās struktūrvienības funkcijas būs plašākas, nekā Iekšējā audita dienesta funkcijas. Deputātiem paziņoja, ka nodaļa kļūs par Domes „labo roku”, un sakarā ar to, ka darbiniekiem būs līgumsaistības, viņu atbildība būs lielāka, nekā, piemēram, iepriekšējās Revīziju komisijas darbinieku atbildība.

Jāatzīmē, ka lēmuma pieņemšanas gaitā deputātiem netika iesniegti dokumenti, kuri nosaka, cik daudz cilvēku strādās nodaļā, kādi būs darbinieku pienākumi un darba algas. Deputātiem paskaidroja, ka nepieciešamo darbinieku skaits kļūs skaidrs, kad tiks izlemts jautājums par nodaļas darba plānu un apjomu.

Rita Strode, kura ir pietiekami ilgi strādājusi pašvaldībā, jau Finanšu komitejas sēdē atzīmēja, ka, pēc viņas domām, par nodaļas vadītāju konkursa kārtā jāizvēlas bezpartejisks profesionālis. Acīmredzot nodaļu vadīs Iekšējā audita dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs Vladimirs Pjankovskis (Latgales partija).

Sakarā ar to, ka nebija šaubu par lēmuma apstiprināšanu, izskatīšanai pilsētas domes deputātu sēdē nodeva arī lēmuma projektu par grozījumiem Domes nolikumā, kurā Iekšējā audita dienesta nosaukums tiks grozīts un norādīts jauns – Revīziju un audita nodaļa.

Komentējot lēmumu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka Revīziju un audita nodaļa darbosies saskaņā ar apstiprinātu audita plānu, t.i., Iekšējā audita dienesta grafiku. „Radikālas izmaiņas iestāžu pārbaužu kārtībā netiek plānotas. Izņēmumi varētu būt saistīti ar ārkārtas situācijām, kurās būs nepieciešams rīkoties operatīvi”, atzīmēja pilsētas mērs.
 


Написать комментарий