Nolemts sadarboties ar Daugavpils pašvaldību, bet veselības aizsardzības jautājumu komisijas izveidošanas idejai nepiekrīt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, atbildību pieņemt lēmumu par to, vai sadarboties ar Daugavpils pilsētas domi un Ilūkstes novada domi, gūlās uz Daugavpils novada pašvaldības deputātu pleciem.

Tādējādi Daugavpils pilsētas domes vēstule, kura adresēta Daugavpils novada domes priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai, tika izskatīta kārtējās 13. februāra Daugavpils novada pašvaldības sēdes gaitā.

Ziņotājs, Daugavpils domes Lietu pārvaldes Juridiskās daļas juriskonsults Andris Slesars paziņoja, ka Daugavpils pilsētas domes priekšlikumu noslēgt sadarbības līgumu starp trim pašvaldībām – Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Ilūkstes novada ir nolemts pieņemt.

Pamatojoties uz to, ka Ilūkstes novada dome nepiekrīt izveidot atsevišķu komisiju veselības aizsardzības jautājumos, arī mēs piedāvājām savu sadarbības variantu. Mūsu sadarbības līguma varianta būtiskākā un svarīgākā atšķirība ir tā, ka komisijas izveidošanas vietā mēs piedāvājam no katras pašvaldības pilnvarot vienu vai vairākas personas ar mērķi izpildīt līguma nosacījumus”, – komentēja A. Slesars.

Papildjautājumu vai piezīmju Daugavpils novada domes deputātiem nebija, tādēļ lēmums ar vienbalsīgu lēmumu tika apstiprināts.
Atgādināsim, ka saskaņā ar līgumu tā ietvaros trīs pašvaldības uzņemas apmainīties ar informāciju par visiem saistītajiem ar līguma izpildi jautājumiem; veicināt pašvaldību medicīnas iestāžu sadarbību, nodrošinot veselības aizsardzības pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem; izvirzīt priekšlikumus kopējo projektiem, pasākumiem un plāniem veselības aizsardzības jomā; sniegt ieteikumus un priekšlikumus medicīnas iestādēm, kuras atrodas pašvaldību teritorijās efektīvākai un mērķtiecīgākai resursu izmantošanai; sagatavot priekšlikumus pašvaldību veselības aizsardzības plānošanas politikas dokumentiem un medicīnas iestāžu attīstības plāniem, atzīmējot prioritātes un veselības aizsardzības sfēras vajadzības.


Написать комментарий