Dažas brīvdienu idejas Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Klāt ir kārtējās brīvdienas. Neskatoties uz nelabvēlīgo laika prognozi, kuru sola Latvijas sinoptiķi, perspektīva pavadīt brīvdienas četrās sienās apmierina ne visus.

Tie, kuri vēlas iegūt spilgtus iespaidus un optimisma lādiņu, piedāvājam, mūsuprāt, interesantākos pilsētas pasākumus.

Tradicionāli brīvdienas Daugavpilī ir piesātinātas ar sporta sacensībām. Šīs dienas nebūs izņēmums, un plkst. 12:00 Olimpiskajā centrā tiks atklātas ielu vingrošanas sacensības. Visiem interesentiem ieeja bez maksas.

Swedbank  Latvijas jaunatnes basketbola līgas ietvaros Kultūras un sporta pils zālē notiks U14 grupas spēles, bet plkst. 13:00 tiksies U15 grupas pārstāvji.

Plkst. 13:00 Olimpiskajā centrā sāksies Daugavpils čempionāta futzāles sacensības, bet plkst. 13:15 Ledus hallē sāksies pilsētas hokeja čempionāta spēle.

Plkst. 18:00 Olimpiskajā centrā notiks Schenker līgas volejbola spēles.

Mūsu valsts patriotus un īstus hokeja cienītājus aicina just līdzi par mūsējiem kinoteātris „Renesanse” uz hokeja spēles tiešraidēm no Sočiem. Sestdien, 15. februārī plkst. 14:30 tiksies Krievijas un ASV komandas, bet plkst. 19:00 sāksies Latvijas un Zviedrijas komandu spēle. Svētdien, 16. februārī plkst. 14:30 varēs noskatīties maču starp Krieviju un Slovākiju.

Lietuvas Republikas neatkarības pasludināšanas dienas priekšvakarā sestdien, 15. februārī plkst. 16:00 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta divu Lietuvas mākslinieku – mātes un dēla Nijolas Liatukaites un Augustīna Liatuka izstāde. Izstādes nosaukums ir „Duets” un tajā tiks izstādītas keramikas skulptūras, mozaīkas un freskas.

Plkst. 18:00 uz Daugavpils teātra skatuves sāksies pirmizrāde, kuras režisors no Liepājas ir jaunais, bet jau pazīstamais Juris Jonelis, ar intriģējušu nosaukumu „Dabaseibys Pūddarneica” latgaliešu valodā. Skatītājiem sola vieglu, skaistu un ļoti sirsnīgu uzvedumu. Lomās: Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets, Egīls Viļumovs.

Svētdiena, 16. februāris Daugavpilī sāksies ar garīgo mūziku, jo pilsētā tiek atklāts VII Starptautiskais poļu jaunatnes reliģiskās mūzikas festivāls. Šo skaisto svētku organizators jau 10 gadus ir Daugavpils Poļu kultūras centrs.

Plkst. 10:00 Polijas, Lietuvas kori, kā arī vokālie ansambļi un Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils poļu skolu solisti piedalīsies svinīgajā dievkalpojumā Jēzus Sirds baznīcā Jaunajā Forštatē. Plkst. 13:00 visus daugavpiliešus un pilsētas viesus gaida galā koncertā Latviešu kultūras centrā.

Daugavpils teātrī plkst. 13:00 notiks izrāde bērniem un pieaugušajiem „Pasaku pārdevējs”. Neparastais stāsts pazīstamā režisora Viktora Jansona iestudējumā priecēs un pārsteigs dažāda vecuma skatītājus. Scenogrāfija un kostīmi – E. Viļumovs, apgaismojuma mākslinieks – S. Vasiļjevs, bet uz skatuves pasaku atdzīvinās aktieri: M. Blakunovs, R. Gailums, M. Rožanska, N. Kotona, M. Korsiets, E. Viļumovs, J. Losevs. Biļešu cena 2,85 eiro (2 lati). 

Otrā jaunās izrādes pirmizrāde latgaliešu valodā uz mūsu teātra skatuves sāksies plkst. 17:00. Biļešu cena 8,50 eiro (5,97 lati).


Написать комментарий