Pilnveidoja Daugavpils novada konkursa «Esi uzņēmējs 2014» nolikumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes kārtējās 13. februāra sēdes gaitā tika izskatīts jautājums par biznesa ideju konkursu „Esi uzņēmējs 2014”.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Projektu daļas vadītājs Jāzeps Krukovskis, jau minēto konkursu Daugavpils novada pašvaldība rīkos trešo reizi. Tomēr tādēļ, ka iepriekš konkursa dalībnieki bija Daugavpils vai citu apdzīvotu vietu iedzīvotāji, tika nolemts veikt labojumus konkursa nolikumā, tādēļ par vienu no konkursa dalības nosacījumu kļūs biznesa ideju īstenošana tieši Daugavpils novadā.

Turklāt uzlabotajā konkursa „Esi uzņēmējs 2014” nolikumā, kuru drīzumā varēs atrast Daugavpils novada municipālajā portālā, norādīts, ka tā galvenie uzdevumi ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Daugavpils novadā un Latgalē kopumā, veicināt uzņēmējdarbību kā nākamo jauniešu profesiju, kā arī palielināt viņu interesi un zināšanas par investīciju piesaistīšanu un veicināt jaunu uzņēmumu rašanos.

Atzīmēsim, ka par konkursa dalībniekiem var kļūt jaunieši vecumā no 16 līdz 35 gadiem, kuri vēlas izveidot savu uzņēmumu, iegūt nepieciešamās zināšanas un iemaņas.

Savukārt trīs konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas. Tādējādi pirmās vietas ieguvējs savas idejas realizācijai saņems 1 500 eiro, biznesa ideja, kura iegūs otro vietu, tiks atbalstīta ar summu 1 000 eiro apmērā, bet trešās vietas ieguvējs par savu ideju saņems 500 eiro.

Jāatzīmē, ka deputāte Janīna Kursīte, kura strādā par Latvijas lauksaimniecības konsultāciju biroja Daugavpils nodaļas lauku attīstības speciālisti, atbalstīja ideju par to, ka jānodarbojas tieši ar Daugavpils novada jaunatni un jārealizē biznesa idejas laukos.

Atliek vien piebilst, ka saskaņā ar plānu jau 18. februārī notiks konkursa atklāšanas ievada konference, bet konkursa pirmais etaps, t.i., pieteikumu iesniegšana turpināsies līdz plkst. 12:00 10. martā.


Написать комментарий