Energoefektivitātes paaugstināšanas darbu realizācijai divas Daugavpils novada skolas paņems kredītu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, divas Daugavpils novada mācību iestādes – Biķernieku pamatskola un Špoģu mākslas un mūzikas skola atbalstīja Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) atbalstu.

Tādēļ kārtējās Daugavpils novada domes deputātu sēdes gaitā tika izskatīti vairāki jautājumi, kuri attiecas uz projektu realizāciju.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Projektu daļas projektu koordinatore Guna Smelcere, 2013. gada 16. decembrī Daugavpils novada pašvaldība parakstīja divus līgumus par komplekso projektu realizāciju siltumnīcas efekta gāzu emisijas samazināšanai jau minētajās divās mācību iestādēs.

Tādējādi kopējā Biķernieku pamatskolas projekta summa sastāda 213 880 eiro, no kuriem 61,49% ir Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums, savukārt 38,51% jānodrošina Daugavpils novada domei.

Pēc G. Smelceres vārdiem projekta realizācijai jau ir pārskaitīts avanss 18 tūkst. eiro apmērā, savukārt atlikušo summu 195 860 eiro jāpaņem kredītā.

Darbu veikšanai Špoģu mākslas un mūzikas skolā kopumā ir nepieciešami 170 045 eiro, no kuriem 34,52% segs KPFI fonds un 38,51% - Daugavpils novada dome. Šī projekta realizācijai jau ir pārskaitīti 8 164 eiro, pārējā summa jāaizņemas Valsts kasē.

Atliek vien piebilst, ka Daugavpils novada domes deputāti bez papildjautājumiem un iebildumiem pieņēma lēmumu atbalstīt šos projektus.


Написать комментарий