Šogad Daugavpilī plānots attīrīt trīs ūdenstilpnes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Triju pilsētas ūdenstilpņu sakārtošanai šogad pilsētas budžetā iedalīti 150 tūkst. latu (apmēram 213 431 eiro), portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe.

Līdz ar labvēlīgu laikapstākļu iestāšanos plānots attīrīt Porohovkas ūdenstilpni, kas atrodas Ķīmijā. Minēto ūdenstilpni attīrīs līdz filtrācijas slānim, t.i., līdz smiltīm, lai ūdens kļūtu tīrāks un ūdenstilpnē varētu peldēties. Plānots attīrīt arī Šuņicu, kas atrodas Autoparka tuvumā, un tā saucamo Ruģeļu kanālu.

Tiek plānots attīrīt Gubiščes ezeru no Ķīmijas puses, ielaist tajā zivju mazuļus. Ja darbi netiks veikti šogad, tos noteikti veiks nākamgad, apliecināja Pēteris Dzalbe. Turklāt pašvaldība cer uz valsts finansējumu.

Tāpat pašvaldība apsver domu zivju mazuļus ielaist arī Stropu ezerā. Šogad plānots piedalīties konkursā par ezera inspicēšanas tehnikas iegādi, izstrādāt ezera apsaimniekošanas plānu, un augustā ielaist zivju mazuļus. Vairāki darbi, iespējams, tiks veikti par valsts līdzekļiem. Tiek plānots, ka ezera attīstības plāns ļaus piedalīties valsts programmās, pateicoties kurām ūdens resursi tiks izmantoti daudz efektīvāk.
 


Написать комментарий