Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks: Ceļu policija varētu labāk sekot CSN ievērošanai Cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils cietoksnis tiek uzskatīts mūsu pilsētas pērli. Tas ir vienīgais vēsturiskais objekts Eiropā, kas saglabājies bez izmaiņām.

Pēdējo pāris gadu laikā Cietoksnis „atdzīvojas”. Gan daugavpilieši, gan pilsētas viesi izrāda interesi par Marka Rotko mākslas centra izstādēm un pasākumiem. Tiek plānots, ka šovasar to apmeklēs vēl lielāks interesentu skaits, lai apskatītu restaurētos Nikolaja vārtus un koka tiltu.

Tomēr daudzus Cietokšņa iedzīvotājus un apmeklētājus uztrauc, ka pēdējā laikā pa vēsturiskā pieminekļa ielām „traucas” automašīnas. Savulaik Daugavpils pilsētas domē tika runāts par šo problēmu un daži deputāti pat ierosināja padarīt šo teritoriju tikai par gājējiem pieejamu.

Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka neskatoties uz ceļa zīmēm „Dzīvojamā zona”, automašīnas tiešām brauc visai ātri.

„Manuprāt, ceļu satiksmes noteikumu (CSN) ievērošana ir Ceļu policijas kompetencē. Tiesa, šajā laikā policistu posteni šeit redzēju tikai vienu reizi. Par viņu darba efektivitāti jāspriež viņu vadībai, bet, pēc manām domām, Ceļu policijas darbinieki varētu strādāt labāk”, pastāstīja J.Ostrovskis.
Nesen notikušās būvniecības ieceres „Atklātā autostāvvieta Imperatora ielā 6A, Daugavpilī” prezentācijas gaitā pilsētnieki piedāvāja pasludināt šo teritoriju tikai par gājējiem pieejamu vai iebraukšanu ar automašīnām atļaut tikai vietējiem iedzīvotājiem, jo autotransporta izplūdes gāze neveicina Daugavpils cietokšņa saglabāšanu.


Написать комментарий