Samazināts Daugavpils novada kultūras mantojuma aizsargājamo objektu saraksts: dažiem objektiem piešķirs augstāku statusu

foto: visitlatgale.com
foto: visitlatgale.com

Kārtējā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par grozījumiem novada kultūras mantojuma aizsargājamo objektu sarakstā.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma nodaļas vadītāja Vanda Baulina – pastāstīja, ka šis jautājums tika skatīts Izglītības, kultūras u sporta jautājumu komitejas sēdē, un komitejas locekļi atbalstīja ierosinājumu no novada kultūras mantojuma aizsargājamo objektu saraksta izslēgt Demenes pagasta pilskalnu „Robežnieki”, kurš atrodas pie Riču ezera. Tas esot saistīts ar to, ka MK nolēma to iekļaut Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā.

„No saraksta jāizsvītro arī cits Daugavpils novada domes iepriekš aizsargājamo kultūras mantojuma objekts – Zastenku vecticībnieku draudzes dievkalpojumu nams (Naujenes pagasts) tādēļ, ka tas ir zaudējis vērtību”, piebilda V.Baulina.

Daugavpils novada domes deputātiem jautājumi un piedāvājumi nebija radušies, tādēļ lēmuma projekts tika vienbalsīgi apstiprināts.

Atgādināsim, ka pēc Izglītības, kultūras u sporta jautājumu komitejas sēdes V.Baulina paziņoja portālam Gorod.lv, ka drīz novada kultūras mantojuma aizsargājamo objektu sarakstā tiks veikti arī citi grozījumi. Tiek plānots, ka populārākā Daugavpils novada laulību ceremoniju vieta – Červonkas pils – tiks iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Pēc V.Baulinas vārdiem, tas esot laika jautājums.

Zināšanai: patlaban Daugavpils novada kultūras mantojuma aizsargājamo objektu sarakstā iekļauti vairāk nekā 200 objekti, tostarp sakrāli arhitektūras objekti, muižas un parki, skolas, pagasta pārvalžu ēkas un citi industriālie un arheoloģiskie objekti.


Написать комментарий