Daugavpils skolēniem būs iespēja apmeklēt pilsētas muzeja interaktīvas nodarbības

foto: dnmm.lv
foto: dnmm.lv

Otrdien, 18.februārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks jaunās muzejpedagoģisko programmu telpas atklāšana.
Visas muzejpedagoģiskās programmas domātas skolēniem un izstrādātas uz muzeja krājuma un uzskates līdzekļu pamata.

Pilsētas muzeja galvenā krājuma glabātāja un muzeja pedagoģe Juzefa Unzule pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils skolēniem jau bijusi iespēja novērtēt jaunās programmas un spēlējoties paplašināt zināšanas par mūsu pilsētas vēsturi.

Kopš gada sākuma interaktīvas nodarbības Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā apmeklēja 10., 3., 16.vidusskolu 1.-7.klašu skolēni, Saskaņas pamatskolas un Vienības pamatskolas skolēni. Jaunā muzejpedagoģiskā programma ir veltīta senām rotaļlietām, tās gaitā tiek demonstrēta 1939.gadā ražotā lelle. Līdz šim minētās nodarbības norisinājās citās telpās.

Interaktīvas nodarbības apmeklēšana maksā 0,71 eiro (0,50 latus).

Patlaban muzeja darbinieki ir izstrādājuši 6 šādas programmas bērniem, tostarp par vecu skolu un Dinaburgas pili, tiks izstrādātas vēl piecas.
Muzeja darbinieku sens sapnis tika īstenots, pateicoties Kultūrkapitāla fonda, pašvaldības atbalstam un dalībai ES fonds starptautiskajā projektā „Muzeju vārti”. Remontdarbi un nepieciešamā aprīkojuma un mēbeļu iegāde izmaksāja 13 000 latus, no tiem gandrīz 5 000 lati bija Kultūrkapitāla fonda finansējums, 5 100 lati – pašvaldības finansējums, pārējos līdzekļus piešķīra ES fonds starptautiskā projekta ietvaros.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere portālam Gorod.lv savulaik stāstīja, ka šīs telpas ir sens muzeja darbinieku sapnis, turklāt, ne visi valsts muzeji var lepoties ar muzejpedagoģisko programmu telpu.

Jaunās muzejpedagoģisko programmu telpas atklāšana notiks 18.februārī plkst.12:00.


Написать комментарий