Pirmo reizi pēdējos 30 gados Daugavpilī notiks Latvijas čempionāts boksā: federācija lūdz pilsētas Domes atbalstu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.februārī Daugavpils pilsētas domi apmeklēja delegācija, kuras sastāvā bija Latvijas boksa federācijas un Federācijas Daugavpils nodaļas pārstāvji. Viesi piedalījās preses konferencē un paziņoja, ka 7.-9.martā Daugavpils Volejbola skolas telpās notiks Latvijas čempionāts boksā.

Latvijas boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs paziņoja, ka delegāti ir ieradušies lūgt pašvaldības atbalstu pasākuma rīkošanā. Viņš pastāstīja, ka federācijā darbojas 32 klubi, kuros ar boksu nodarbojas aptuveni 3 000 cilvēku. Federācija rūpējas par sporta attīstību Latvijā, ik gadu Daugavpilī notiek 5 nozīmīgi turnīri, bet pēdējo 30 gadu laikā Daugavpilī nav rīkoti Latvijas čempionāti. Tādēļ tika nolemts, ka šogad valsts čempionāts notiks tieši Daugavpilī, un Dome šo lēmumu ir atbalstījusi. Daugavpilī ir ļoti senas un spēcīgas boksa tradīcijas, pilsēta ir izaudzinājusi ļoti daudzus čempionus, un federācija cer, ka Daugavpilī bokss attīstīsies vēl straujāk.

Vietējās boksa nodaļas pārstāvis Jevgeņijs Hlopoks izteica cerību, ka šis čempionāts kļūs par jaunu lappusi Daugavpils boksa attīstībā un veicinās šī sporta veida atdzimšanu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, kādu atbalstu lūdz federācija, N.Žuravļovs paziņoja, ka turnīra rīkošanai esot nepieciešams morālais un informatīvais atbalsts, jo ar finansējuma problēmu neesot.

Savukārt Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka pilsēta izpētīs situāciju un boksa attīstības perspektīvas. Treniņu bāze ir jāatjauno, un tas esot pašvaldības plānos, paziņoja pilsētas mērs.


Написать комментарий