Daugavpilī norisināsies Izraēlas kino nedēļa

foto: teleport2001.ru
foto: teleport2001.ru

No 22. līdz 28.februārim Daugavpilī pirmo reizi norisināsies Izraēlas kino nedēļa, ziņo Daugavpils Latviešu kultūras centra direktore Regīna Osmane.

Izraēlas kino nedēļu organizē Izraēlas vēstniecība Latvijā un Daugavpils Latviešu kultūras centrs, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar Izraēlas kultūras daudzveidību.

Pēc Daugavpils Latviešu kultūras centra vadītājas vārdiem, pateicoties šai sadarbībai ikvienam kino cienītājam būs iespēja bez maksas iepazīties ar deviņām Izraēlas režisoru un producentu radītajām filmām. Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Izraēlas kino nedēļas oficiālais atklāšanas pasākums notiks 22.februārī plkst.18:00 kinoteātrī "Renesanse". Pasākuma ietvaros tiks demonstrēta vairākkārt titulētā Izraēlas režisora Arika Kapluna romantiskā drāma "Janas draugi" (1999.g.), bet pēc seansa ikviens varēs baudīt elektroniskās mūzikas grupas "Bonafide" (Izraēla) koncertu, kam sekos arī Daugavpils grupas "Skoptorom" uzstāšanās.

Pēc R.Osmanes vārdiem, visas Izraēlas kino nedēļas gaitā tiks demonstrētas dažāda žanra filmas – gan romantiskās komēdijas, gan psiholoģiskie trilleri un sociālās drāmas, kuras ļaus ieskatīties mūsdienu Izraēlas pagātnē un tagadnē.

Plašāka informācija par kinoseansiem pieejama šeit.


Написать комментарий